Mai multe magazine si un aspect mai elegant!

Cursele low-cost se muta asadar cu forta pe Otopeni, iar incetul cu incetul de anul viitor, complet in 2012. Biletele se scumpesc cu 4,5 euro, potrivit ministrului Anaca Boagiu si cu cateva zeci de euro daca luam in calcul ce spu operatorii!

Cei circa doua milioane de pasageri low-cost mutati de pe Baneasa pe Otopeni vor trebui sa plateasca noua milioane de euro in plus pe an.

Mutarea fortata a curselor low-cost de la Otopeni nu pune in dificultate doar pasagerii, ci si aerogara in sine.

Aeroportul este deja depasit in termeni de capacitate, dar se lucreaza la imbunatatirea lui!

Aeroportul Baneasa, unde sunt acum zborurile low cost, va intra in renovare si va deveni din 2012 aeroport de oras, business si VIP.

Ar fi bine de stiut ca in curand Metrorex va realiza studiul de fezabilitate pentru conectarea aeroportului "Aurel Vlaicu" la metroul bucurestean, costul intreg al proiectului fiind de 5,3 miliarde de lei (1,23 miliarde de euro), din care 6 milioane se vor cheltui in 2011 cu asistenta tehnica si consultanta.

Zborurile de antrenament, ambulanta si tehnice vor continua pe Baneasa, iar cel mai probabil din 2012 sau chiar din 2013 vor fi stramutate pe Otopeni.

Reorganizarea terminalului Baneasa se va face in conformitate cu standardele Schengen, iar capacitatea aeroportului va ramane tot de doua milioane de calatori pe an.

Aeroportul ar urma sa opereze zboruri exclusiv VIP, iar la finalul procesului de reorganizare si modernizare, toate salile de imbarcare vor fi dotate la nivel de salon business / VIP.

Mai mult decat atat, check-in-ul se va face cu 15 minute inainte de plecare si doar 5 minute vor fi necesare din momentul coborarii din avion si pana la parasirea aeroportului.