In prezent, compania irlandeza  zboara doar spre Bucuresti, transportand in 2014 aproximativ 200.000 de pasageri spre si dinspre capitala Romaniei.  

Michael O'Leary a facut o comparatie intre operatiunile Ryanair din Romania cu cele din Polonia, unde opereaza zboruri spre 12 destinatii si are patru baze de operatiuni.

In acest context, Michael O'Leary a prognozat ca Ryanair va crea o retea similara in Romania in urmatorii cinci ani, transmite Agerpres. 

Intentia Ryanair este sa concureze cu Wizz Air, cel mai mare transportator low cost din Europa Centrala si de Est, precum si cu Blue Air si Tarom.

Cu exceptia Poloniei, operatiunile Ryanair in Europa de Est sunt relativ reduse.

Ryanair are in prezent comenzi pentru 380 de avioane si controleaza aproximativ 14% din traficul din Europa. Compania irlandeza transporta aproximativ 100 de milioane de pasageri pe an si vrea ca pana in 2024 sa ajunga la 160 de milioane si un sfert din traficul aerian european.  

In Romania, compania aeriana low cost Ryanair a lansat in septembrie programul de vara 2016 din Bucuresti, ce include patru noi rute catre Bologna, Milano Bergamo, Milano Malpensa si Roma. Pe noile rute vor fi transportati 1,1 milioane de pasageri pe an si vor fi sustinute in jur de 800 de locuri de munca din activitati comerciale si servicii conexe Aeroportului Henri Coanda Bucuresti.