Ryanair, easyJet şi British Airways vor să dea în judecată Marea Britanie pentru carantina impusă de luni, pe care O’Leary o numește o ”mizerie”
Michael O Leary, Ryanair
Marea Britanie a introdus, începând de luni,o perioadă de carantină de 14 zile pentru călătorii internaţionali, stârnind astfel nemultumirea companiilor aeriene care se confruntă cu mari probleme financiare din cauza restricțiilor impuse în Europa.
Noile reguli care impun ca toate persoanele care intră în Marea Britanie să intre în auto-izolare timp de 14 zile au intrat în vigoare luni, chiar dacă Ryanair, cel mai mare operator aerian cu discount din Europa, easyJet şi grupul IAG, proprietarul British Airways, au avertizat că vor intenta acţiuni în justiţie împotriva acestei măsuri pe care o consideră o mişcare draconică, care va afecta puternic industria turismului a ţării.
Carantina are rolul să prevină un al doilea val de îmbolnăviri de COVID-19. În Anglia, încălcarea regulilor va fi pedepsită cu o amendă de 1.000 de lire sterline. Măsura va fi revizuită la fiecare trei săptămâni şi este discutată crearea unor ”poduri aeriene” cu unele ditnre principalele destinaţii din Europa, cum ar fi Portugalia.
Întrebat dacă Ryanair va anula zborurile din iulie şi august în cazul în care carantina va rămâne valabilă în perioadele respective, șeful operatorului aerian, Michael O’Leary, a spus: ”Nu, deoarece zborurile care pleacă din Marea Britanie sunt pline. Britanicii ignoră carantina, ştiu că este o mizerie”.
“Ryanair efectuează o mie de zboruri pe zi către destinaţii din toată Portugalia, Spania, Italia, Grecia, de la 1 iulie, 2, 3 şi în fiecare zi după”, a spus şeful companiei, potrivit News.ro.
Cu avioanele consemnate la sol de la sfârşitul lunii martie, companiile aeriene sperau să îşi reia zborurile începând din iulie, pentru a-şi salva sezonul de vară.
Ryanair, easyJet şi IAG au trimis ”o scrisoare de protocol premergătoare”, care poate fi urmată de o acţiune în justiţie, pentru a denunţa carantina ”ca total nejustificată şi disproporţionată”.
O’Leary a spus că se aşteaptă ca turiştii britanici să îşi rezerve în continuare vacanţe în Europa, dar că turiştii europeni vor fi împiedicaţi să călătorească în Marea Britanie, ceea ce va afecta puternic industria turismului.
Pe acelasi subiect: