Victor Ponta a cerut ministrilor Transporturilor, Muncii si Bugetului sa discute din nou cu sindicalistii de la Metrorex, miercuri, dupa sedinta de guvern. 

"Ei vor salarii mai mari, noi platim 800 de milioane subventii de la toti cetatenii Romaniei pentru metrou. Ce se poate face, facem, dar in acelasi timp nu se mai pot face toate afacerile metroului prin firma-sindicat. Asta nu se mai poate si, daca asta e supararea, pe asta nu o putem indrepta. Firma sindicatului care intermediaza toate activitatile metroului, asta nu se mai poate. Sa le spuneti si din partea mea, eu le-am spus direct, s-au suparat pe mine, sa se supere si pe dumneavoastra, dar cred ca trebuie sa punem punct", a spus Ponta in sedinta de guvern. 

Peste 3.000 de sindicalisti au plecat in mars miercuri in Bucuresti, din Piata Victoriei. Protestul are loc la o zi dupa greva de avertisment de la metrou. 

Sindicalistii cer modificarea legislatiei sociale in vigoare si reclama imposibilitatea negocierii contractelor colective de munca, fondul de salarii fiind blocat la nivelul anului 2008.  Sindicalistii ameninta ca daca revendicarile lor nu vor fi rezolvate, in 30 septembrie vor opri lucru pe termen nelimitat, atat la metrou, cat si la RATB. 

Conducerea Metrorex a solicitat, luni, salariatilor sa renunte la greva, precizand ca administratia a dat dovada in permanenta de disponibilitate si deschidere in ceea ce priveste negocierea Contractului Colectiv de Munca.