Intrebat despre stadiul noului Cod rutier, premierul Victor Ponta, care s-a aflat, sambata, in localitatea botosaneana Baisa, unde au inceput lucrarile de modernizare a DN 29, a spus ca se cauta o solutie tehnica de implementare a proiectului. Intrebat daca noul Cod ar putea fi adoptat saptamana viitoare, el a raspuns: "In functie de solutia tehnica de implementere va fi adoptat".

Miercuri, Guvernul a amanat din nou adoptarea noului Cod rutier, pentru a clarifica detaliile tehnice de constituire a contului unic in care sa fie varsate toate sumele incasate din amenzile percepute pentru contraventii si infractiuni.
Ministerul de Interne a transmis ca proiectul Codului Rutier va fi reprogramat pentru prima sedinta de guvern de saptamana viitoare.

Premierul Victor Ponta declara, joi, ca efectele noului Cod rutier asupra scaderii numarului de accidente vor fi analizate dupa o anumita perioada, respectiv in cateva luni, un an sau doi ani, pentru eventuale adaptari.

"Nu exista legi de neschimbat, ca se schimba realitatile. Evident ca vom constata- dar nu intr-o zi, doua, ci in niste luni, intr-un an, in doi - ...se face o analiza, sa vedem care este influenta asupra accidentelor, asupra platii amenzilor, in ce masura s-a redus acest fenomen sau nu si, in functie de asta, Parlamentul, la dezbaterea ordonantei, sau noi putem sa intervenim cu modificari. Nu inseamna ca acum am inchis Codul rutier pentru urmatorii 50 de ani, ci ca, in functie de situatia reala, intotdeauna legislatia se adapteaza", declara Ponta.