Rivalul grupului american de ridesharing Uber Technologies Inc vrea să aducă anul viitor 130.000 de trotinete electrice în peste 100 de oraşe, extinzându-se agresiv pe continent.

"Este atât de mult potenţial de creştere. Este logic să ne aşteptăm la schimbarea obiceiurilor de consum, oamenii vor prefera trotinetele în locul taxiurilor şi transportului public, în contextul pandemiei", a afirmat Markus Villig, directorul general şi cofondatorul Bolt, într-un interviu acordat Reuters, potrivit Agerpres.

Săptămâna aceasta, start-up-ul de trotinete electrice Tier Mobility cu sediul în Berlin a obţinut 250 milioane de dolari de la investitori, inclusiv Softbank, pentru a-şi extinde operaţiunile dincolo de cele 80 de oraşe din 10 ţări pe care le acoperă acum.

Villig a explicat că Bolt beneficiază de afacerea sa stabilă de ride-hailing când concurează împotriva unor firme ca Tier, deoarece ajunge la peste 30 de milioane de utilizatori şi beneficiază de reducerile de costuri în marketing şi vânzări.

În mai, Bolt a obţinut 100 de milioane de euro de la firma de investiţii Naya Capital Management, într-o tranzacţie care evaluează compania la 1,7 miliarde de euro.

Bolt, înfiinţată în 2013, are peste 30 de milioane de utilizatori înregistraţi în 35 de ţări, şi a reuşit să-şi majoreze cota de piaţă în Europa de Est în detrimentul Uber. Serviciile sale includ de la transport la cerere şi micromobilitate, cu trotinete electrice şi biciclete electrice, la livrări de mâncare şi pachete.