Odată cu această lansare, la dispoziţia utilizatorilor Bolt se află peste 1.000 de trotinete electrice.

Potrivit sursei citate, deblocarea trotinetelor Bolt costă 2 lei, iar preţul curselor începe de la 0,6 lei pe minut. Rezervarea şi pauza sunt tarifate cu 0,5 lei/minut, iar utilizatorii pot rezerva o trotinetă pentru maximum 10 minute.

"Bolt recomandă utilizatorilor să acceseze "Modul începător" atunci când folosesc o asemenea trotinetă electrică pentru prima dată şi să parcurgă setul de recomandări şi măsuri de siguranţă din aplicaţie. În plus, ei trebuie să se asigure că ţin cont de limita de vârstă minimă necesară (16 ani) pentru utilizarea trotinetelor electrice, că dezinfectează mânerele acestora înainte de utilizare şi că poartă cască de protecţie. De asemenea, acestea trebuie să fie folosite de un singur pasager per cursă, fiind interzis accesul a doi sau mai mulţi utilizatori pe o trotinetă. Trotinetele sunt foarte uşor de folosit, rapide şi ecologice. Fiind electrice, sunt o soluţie optimă pentru cei care caută o variantă rapidă de a parcurge distanţe scurte, fără a apela la mijloacele publice de transport, mai ales în condiţiile actuale, în care cu toţii căutăm să evităm aglomeraţia", precizează compania.

Trotinetele Bolt ating o viteză maximă de 25 km/h şi pot merge până la 40 km cu un ciclu de încărcare, însă autonomia reală depinde de utilizare.

Pentru a folosi trotinetele, constănţenii trebuie să instaleze aplicaţia de ride-hailing Bolt, pe care o pot descărca de pe Google Play sau Apple Store.

Trotinetele vor fi amplasate în hub-uri de transport şi în alte locuri frecventate din Constanţa. La sosire, utilizatorii trebuie să parcheze trotineta într-un loc sigur de pe stradă, de preferinţă lângă un loc de parcare pentru biciclete. Trotinetele pot fi lăsate în zona marcată pe hartă, în aplicaţie. În cazul în care utilizatorul va lăsa trotineta în afara zonei desemnate, va fi penalizat cu suma de 150 de lei.

Trotinetele electrice marca Bolt sunt disponibile, în prezent, pentru utilizatorii din Portugalia, Spania, Suedia, Norvegia, România, Polonia, Slovacia, Cehia, Estonia, Letonia şi Lituania.

Bolt, cea mai mare platformă europeană de mobilitate, are peste 30 de milioane de utilizatori înregistraţi în peste 35 de ţări. Serviciile companiei includ de la transport la cerere şi micromobilitate, cu trotinete electrice şi biciclete electrice, la livrări de mâncare şi pachete.

Compania este prezentă în România cu serviciile de transport de persoane, de transport de produse (Bolt Business), de închiriere de trotinete electrice, de livrare de mâncare (Bolt Food) şi cu divizia de software development, care deserveşte toate subsidiarele din Europa ale companiei. Serviciile Bolt sunt disponibile în Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Constanţa.