"Avem o coliva si o paine cu Transalpina cu care facem vesnica pomenire, pentru ca, odata inchisa, e moarta pentru noi", spune un barbat.

Nici anul acesta romanii nu vor putea circula pe Transalpina, pe tronsonul dintre Ranca si Sebes. Nemultumiti ca soseaua nu a fost modernizata nici pana acum si recent a fost si inchisa, cei care au afaceri in zona au iesit in strada.

Ion Tomescu, administrator obste: "Nu sunt in stare sa puna niste placi avertizoare, sa vopseasca niste bolovani cu vopsea fluorescenta, sa observe oamenii stanga dreapta drumului? E o rusine".

Proprietarii pensiunilor si hotelurilor din zona spun ca aceasta decizie le distruge afacerile. Ionut Nagara, proprietar pensiune: "Pana acum, erau in jur de 4000 de turisti care veneau zilnic sa vada monumentele lui Brancusi. A scazut numarul acesta la 100".

Mihai Popescu, proprietarul unui hotel: "Avem bai cu cabina de dus cu hidromasaj, camere spatioase, dotate cu tot ce trebuie, plasma, led, investitie mare, dar daca Transalpina se inchide moare tot".

In ciuda avertismentelor, unii soferi, insa, continua sa circule pe Transalpina.

Romstrade, firma care se ocupa de modernizarea Transalpina, a oprit lucrarile, dupa ce administratorul companiei, Nelu Iordache, a fost arestat in aprilie 2013, fiind acuzat de spalare de bani, delapidare, fals in inscrisuri si inselaciune.

CNADNR nu reuseste sa rezilieze contractul incheiat cu aceasta firma si pentru a evita eventualele accidente, autoritatile au decis sa inchida soseaua si vara.