De cand drumul a ramas inchis, zgomotul motoarelor care aduc turistii pe Transalpina - numita si "Soseaua dintre nori", este tot mai rar. Singurii care se mai aventureaza in zona sunt putinii straini care au aflat de frumusetea locurilor.
                
Circulatia pe Transalpina e inchisa pentru ca firma care s-a apucat de modernizarea soselei a intrat in insolventa dupa arestarea patronului societatii, Nelu Iordache. Contractul nu poate fi reziliat pe cale amiabila de Compania Nationala de Drumuri si va urma, probabil, un proces foarte lung pana la alegerea unui alt constructor.

Cei mai afectati de lipsa circulatiei pe Transalpina sunt proprietarii de pensiuni din zona, unde in ultimii ani s-a investit masiv pentru ridicarea unei statiuni montane.

In mod normal, circulatia ar fi trebuit reluata pe Transalpina de pe 15 iunie dar, probabil, de abia la anul vom sti daca muncitorii revin pe santier sau drumul va ramane inchis pentru o alta lunga perioada.

Pana atunci, cea mai frumoasa sosea din tara isi pastreaza frumusetile ascunse intre birocratie si incompetenta celor care ar fi trebuit sa-si onoreze angajamentele.