Orban a subliniat că există doar două modalităţi de finanţare, şi anume, parteneriatul public-privat sau de la bugetul de stat.

"Nu poate fi finanţată cu fonduri europene. Vom decide în luna ianuarie cum o facem. Avem în principiu două variante. Prin parteneriat public-privat, dar nu accept decât în parteneriat cu o instituţie financiară internaţională, indiferent care este ea. Deci, fie faci pe parteneriat public-privat, dar ai nevoie de un partener instituţional care să îţi confere încredere şi mai ales garanţia finanţării, sau o faci pe bugetul de stat", a declarat premierul la Digi 24, potrivit Agerpres.

Ludovic Orban a mai anunţat și că reglementările privind achiziţiile publice ar urma să fie modificate în sensul "simplificării" acestora.

Orban a explicat că, pe actualele reglementări, există riscul pierderii fondurilor europene prin contestaţiile licitaţiilor la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi apoi la cele două instanţe - de fond şi de apel.

"Una dintre simplificările la care ne-am gândit - încă nu am luat nicio decizie, facem o analiză în continuare - este aceea de a nu exista decât o instanţă de apel după Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Şi să existe nişte complete specializate la nivelul Curţilor de Apel în care să fie judecători care să fie specialişti în analiza procedurilor de achiziţie publică", a declarat premierul.

Ludovic Orban a subliniat că modificările privind achiziţiile publice se vor face respectând reglementările europene.