Rezultatul studiului a fost publicat dupa evaluarea experientelor la volan a 50 de milioane de persoane care utilizeaza aplicatia Waze din 32 de tari si 167 zone metropolitane. Au fsot luati in calcul sase factori, intre care frecventa si intensitatea ambuteiajelor, calitatea drumurilor si a infrastructurilor, siguranta soferilor bazata pe numarul de accidente, pericole in trafic si clima, precum si a serviciilor precum accesul la benzinarii sau facilitatea gasirii unui loc de parcare. 

"Manila s-a dovedit orasul cu cel mai mare trafic din lume, desi Rio de Janeiro, Sao Paulo si Jakarta il urmeaza indeaproape", noteza Waze.

Capitala Filipinelor a primit un punctaj de 0,4 din maximum 10.  Deplasarea de acasa la locul de munca a unui locuitor din Manila dureaza in medie 45.5 minute, ceea ce inseamna un timp mai mare decat pentru alti locuitori din metropole ca Londra, New York sau Jakarta. 

Potrivit raportului, daca nu se gasesc solutii pentru traficul din Manila, care s-a inrautatit considerabil in ultimii ani, in 2030, Filipinele ar putea pierde circa 6 miliarde de pesos pe zi (128 milioane de dolari sau 114 milioane de euro de euro) din cauza emisiilor de gaze, a scaderii productivitatii, problemelor de sanatate sau consumului de benzina.