Omul de afaceri Nelu Iordache a fost adus din arest la Tribunalul Bucuresti, unde, incepand cu ora 11.00, s-a judecat solicitarea procurorilor anticoruptie de arestare preventiva.

Nelu Iordache a fost retinut, sambata, pentru 24 de ore, dupa ce a fost audiat din nou de catre procurorii anticoruptie, in dosarul in care este cercetat pentru deturnare de fonduri.

A fost convocat din nou la audieri, sambata dimineata, aceastea durand cateva ore.

In urma audierilor, procurorii anti-coruptie au decis sa emita o ordonanta de retinere de 24 de ore pentru omul de afaceri. 

Nelu Iordache a fost dus in arestul Politiei Capitalei si urmeaza sa apara in fata unui judecator al Tribunalului Bucuresti in cursul zilei de duminica, ordonanta de retinere expirand in 2 decembrie, dupa ora 18.00, au precizat surse, informeaza Mediafax.

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala fata de omul de afaceri Nelu Iordache, administrator al firmei Romstrade, pentru schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, utilizarea cu rea credinta a creditului societatii și spalare de bani, a anuntat, vineri, DNA. 

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de Iordache Nelu, administrator al SC ROMSTRADE SRL, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, utilizarea cu rea credinta a creditului societatii și spalare de bani, toate in forma continuata", se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). 

Potrivit procurorilor, exista date și indicii temeinice ca Iordache, in calitate de administrator al firmei Romstrade, ar fi schimbat, fara respectarea prevederilor legale, destinatia sumei de 25.000.000 de lei, bani incasati in vederea proiectarii și executiei lucrarilor la primul tronson din autostrada Nadlac-Arad, lucrarea fiind finantata in proportie de 85% din fondul de coeziune al Uniunii Europene. 

Nelu Iordache a fost audiat in noaptea de joi spre vineri, timp de aproape sase ore, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), atunci luandu-se decizia de cercetare in liberate.  Iordache a fost audiat dupa ce anchetatorii au perchezitionat in Capitala, joi, timp de peste 12 ore, sediul firmei Romstrade detinuta de acesta.Procurorii anticoruptie au ridicat documente, calculatoare si laptopuri de la sediul firmei.