"Astăzi lucrăm pe aproximativ 240 de km de autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare. Până la sfârşitul anului, credem că vom reuşi să dăm ordinele de începere efectivă a lucrărilor pe încă 60-70 de km de autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare, ceea ce ar însemna ca în anul 2020 să se lucreze efectiv pe şantierele din România pe aproximativ 300 de km. Vă asigur că, în acest an, Autostrada Transilvania va avea daţi în trafic 25 de km de autostradă în luna septembrie. Pot să afirm cu toată responsabilitatea acest lucru, pentru că cei 5,5 km între Biharia şi Borş sunt recepţionaţi, iar cei 18 km, plus descărcarea de la Cheţani, sunt în proporţie de 98-99% finalizaţi. Aşadar, la începutul lunii septembrie vom circula pe încă 25 de km de autostradă din Autostrada Transilvania", a declarat Bode într-o conferinţă de presă.

El a mai spus că îşi doreşte ca cei 40 de kilometri de autostradă dintre Sebeş şi Turda să fie finalizaţi în acest an.

"Aici depinde foarte mult de mobilizarea antreprenorilor. Un antreprenor este mobilizat şi are un progres de peste 90%. Celălalt, din păcate, nu are o mobilizare foarte bună şi aici săptămânal avem discuţii cu ei pentru a reuşi să îi determinăm să se mobilizeze pentru a se încadra în termenul asumat", a adăugat ministrul.

La începutul anului, Lucian Bode declara că loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Transilvania ar putea fi finalizate în 2020. Bode declara, atunci, că îşi doreşte ca loturile Lotul 4 Câmpia Turzii - Cheţani, de pe Autostrada Transilvania, cu o lungime de o lungime de 15,6 kilometri, şi Lotul 3, între Iernut şi Cheţani, cu o lungime de 17,9 kilometri, să fie finalizate în acest an, dar că există un semn de întrebare cu privire la unul dintre constructori.

Autostrada Câmpia Turzii - Târgu Mureş este împărţită în patru loturi, Lotul 1, între Ungheni şi Ogra, cu o lungime de 10,1 kilometri, Lotul 2, pe porţiunea cuprinsă între Ogra şi Iernut, având o lungime de 3,6 kilometri, ambele finalizate şi date în circulaţie, Lotul 3, între Iernut şi Cheţani, cu o lungime de 17,9 kilometri, iar Lotul 4 Câmpia Turzii - Cheţani are o lungime de 15,6 kilometri, ultimele două aflate în diferite stadii de execuţie.