"Pentru Consiliul de Administratie interviurile incep luni, iar cele pentru directorul general vineri, urmand ca selectia sa se incheie in saptamana urmatoare", a declarat vineri seara ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

"Dorim ca pana la sfarsitul anului sa privatizam 20% din Tarom (...) Ne bazam pe capacitatea magerilor privati de a veni cu o strategie", a afirmat oficialul, citat de Mediafax.

Interviurile pentru selectarea managementului privat la celelalte companii din subordinea ministerului vor fi derulate in saptamanile viitoare dupa incheierea procedurilor in cazul Tarom, a mai spus ministrul Transporturilor.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a mandatat, la finalul lunii iulie, asocierea PwC-D&B David si Baias-George Butunoiu sa recruteze managementul superior, respectiv directorii generali si membrii CA, pentru companiile aflate sub autoritatea institutiei cu o cifra de afaceri mai mare de 7,3 milioane de euro.

Recrutarea managementului superior vizeaza companiile CFR SA (CFR Infrastructura), CFR Calatori, Tarom, CNADNR, Metrorex, Aeroporturi Bucuresti, Administratia Porturilor Maritime Constanta, Administratia Canalelor Navigabile, Aeroportul International Timisoara "Traian Vuia" si Telecomunicatii CFR.