Metrorex nu mai accepta, din 14 martie, la plata calatoriei cu metroul cardurile Activ emise si reincarcate de RATB si nici biletele unice RATB - Metrorex. Decizia a fost anuntata in urma incetarii contractului incheiat intre Regia Autonoma de Transport Bucuresti si SC Metrorex SA, informeaza Mediafax.

Reprezentantii RATB au precizat, marti, ca Metrorex a renuntat la cardurile Activ din cauza datoriilor regiei catre compania de transport. Potrivit acestora, la sfarsitul anului trecut, debitul catre Metrorex era de 17,3 milioane de lei, din care s-au achitat, de la inceputul anului, 2.123.193 de lei, iar marti urmeaza sa fie platita suma de 1.993.523 de lei.

"Dorim sa-i asiguram pe partenerii nostri ca RATB va depune toate efortuile pentru a-si onora obligatiile de plata", au aspus reprezentantii RATB, care precizeaza ca datoriile au ramas neachitate "nu din rea vointa", "ci in contextul economic dificil traversat in ultimul an".

Potrivit RATB, aproximativ 25.000 de calatori foloseau luna cardurile Activ. Pe cardurile Activ, functionale din 2006, calatorii puteau depune bani atat pentru transportul cu mijloace RATB, cat si cu metroul.

Conducerea RATB a facut un apel la conducerea Metrorex sa revina asupra deciziei luate, pentru ca cetatenii sa poata beneficia si pe viitor de facilitatile incluse in oferta comuna.

"Apreciem ca integrarea tarifara a celor doi mari operatori de transport public din Capitala este o solutie benefica pentru publicul calator, care are la dispozitie avantajele aduse de utilizarea unui singur card pentru ambele sisteme de transport", a precizat RATB.