"Am vrea sa ne asociem cu Islanda, deoarece aceasta tara detine numeroase resurse geotermice si le poate exporta la scara mare", a explicat Charles Hendry

"Suntem in continuare la stadiul de negocieri, dar la sfarsitul lunii mai voi efectua o vizita in Islanda pentru a continua discutiile incepute anul trecut", a adaugat el. 

Marea Britanie a fost intotdeauna independenta in domeniul resurselor, dar acestea se epuizeaza, iar "secolul al XXI-lea este, fara nicio indoiala, momentul explorarii acestor metode de exploatare a energiei", a adaugat Charles Hendry . 

Mii de kilometri de cabluri submarine vor fi necesare pentru ca Marea Britanie sa poata obtine energie de la vulcanii islandezi. Acestea permit efectuarea transportului de energie cu un nivel slab de emisii de carbon. 

Regatul a instalat deja cabluri care ii asigura legatura cu Olanda si Franta si cauta sa isi extinda reteaua. 

"Vom ajunge sa fim tot mai dependenti de resurse provenind de la vecinii nostri, in special in ceea ce priveste electricitatea. Este necesar sa ne diversificam, pentru a nu fi dependenti de un singur tip de energie", a mai declarat secretarul de stat pentru Energie. 

Negocieri sunt de asemenea in curs in vederea asigurarii unei legaturi intre Marea Britanie si insula engleza Alderney din Canalul Manecii. In opinia lui Charles Hendry, "incheierea unui acord va reprezenta o oportunitate importanta, deoarece coastele insulei pot oferi cantitati enorme de energie produsa de maree".