Alaturi de companiile aeriene din grup - Germanwings, SWISS si Austrian Airlines –, Lufthansa desfasoara operatiuni in cinci orase din Romania, respectiv Bucuresti, Timisoara, Sibiu, Iasi si Cluj-Napoca. Companiile partenere ale grupului opereaza 97 de zboruri directe saptamanale din Romania catre hub-urile din Germania, Elvetia si Austria.

Lufthansa German Airlines si-a majorat anul trecut gradul de incarcare al zborurilor din si inspre Romania pana la 75,5%, ceea ce reprezinta o crestere de 2,8% fata de 2012, se arata intr-un comunicat al companiei, remis Incont.ro.

"In acest an estimam ca vom inregistra un numar de 1,5 milioane pasageri", a declarat vineri, intr-o conferinta de presa,
Antonio Tassone, general manager Lufthansa pentru Romania si Moldova. Tassone a preluat aceasta pozitie in februarie, fiind responabilul pentru vanzari si marketing al grupului in cele doua tari.

Anul trecut, Lufthansa a marit frecventa zborurilor din Sibiu catre Munchen la doua pe zi, schimbare care va fi pastrata si in programul de vara.

De asemenea, compania a suplimentat zborurile pe rutele Timisoara - Munchen si Bucuresti - Viena. Alocarea unor aeronave mai mari pentru zboruri catre toate destinatiile se reflecta in cresterea cu 12% a capacitatii in cazul zborurilor operate de Lufthansa si cu 14% in cazul celor operate de Austrian Airlines.

Grupul german a inregistrat venituri de peste 30 miliarde euro in 2013, an in care a transportat 104,5 milioane pasageri.