"Aţi văzut decizia Comisiei Europene, care a aprobat finanţarea tronsonului de autostradă Piteşti-Sibiu. Sunt în măsură să vă spun că pe tronsonul 3 Tigveni-Cornetu documentaţia de licitaţie a fost avizată de Autoritatea Naţională de Achiziţii Publice, a fost transmisă către SEAP şi va apărea în jurnalul din 21-22 septembrie. Deci, practic, se poate spune că demarează oficial licitaţia pentru semnarea contractului pentru tronsonul 3", a declarat Orban la Piteşti, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a anunţat că s-au făcut progrese şi în ceea ce priveşte tronsonul 4, cuprins între Cornetu şi Boiţa. "În cursul săptămânii viitoare va fi transmisă către ANAF pentru controlul ex-ante, acordarea avizului pe documentaţie, şi pentru tronsonul 2 Cornetu-Boiţa", a precizat premierul.

Totodată, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a spus că anul viitor va fi semnat contractul de proiectare şi execuţie atât pentru sectorul 3, cât şi pentru sectorul 2 al Autostrăzii Sibiu-Piteşti.

"În secţiunea 1 se lucrează foarte bine, avem 23% progres fizic, Sibiu – Boiţa, secţiunea 5, proiectarea merge foarte bine, suntem în evaluare pe 4, iar pentru 2, respectiv 3, domnul primul ministru a spus foarte clar, săptămâna viitoare vom şti exact termenul pentru depunerea ofertelor. Estimăm noi 10 noiembrie depunerea ofertelor pentru secţiunea 3 Cornetu – Tigveni, cei 37 de kilometri. Procedura de depunere a ofertelor va fi cu pre-calificare, la fel vom proceda şi pentru tronsonul 2. În condiţiile în care nu vom avea contestaţii interminabile şi pe acest sector, estimăm că în prima parte a anului viitor vom da semna contractul de proiectare şi execuţie atât pentru sectorul 3, cât şi pentru sectorul 2”, a explicat ministrul Transporturilor.

Prima etapă de construcţie a autostrăzii Sibiu-Piteşti va primi 875,5 milioane de euro din Fondul de Coeziune, a anunţat Comisia Europeană.

Autostrada Sibiu-Piteşti va avea o lungime de circa 123 de kilometri şi este împărţită în cinci loturi: Sibiu-Boiţa, Boiţa-Cornetu, Cornetu-Tigveni, Tigveni-Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş-Piteşti. Proiectul este estimat la peste 2,7 miliarde de euro, fără TVA.