Cei mai multi disponibilizati vor fi la CFR Marfa, intre 3.400 si 4.600 de persoane, urmata de CFR Calatori, 2.075 angajati, si CFR SA, 1.630 de salariati.

Numarul disponibilizarilor variaza in functie de disponibilitatea partenerilor sociali de a renunta la unele drepturi, cum ar fi bonurile de masa, ajutoare materiale de Paste, Craciun si Ziua Feroviarului, prime de vacanta si autorizatii si permise. Unele dintre aceste drepturi ar urma sa fie suspendate pentru anul 2011.

Planul de restructurare le este prezentat, astazi, sindicatelor din sistem de catre ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

Berceanu  declara, in aceasta dimineata, ca numarul celor care vor fi afectati depinde de gasirea altor solutii de diminuare a cheltuielilor.

"O sa le prezint sindicatelor acest program, care are si disponibilizari, dar nu este batut in cuie, este o propunere. Daca in discutiile cu sindicatele vom gasi si alte solutii de reducere a cheltuielilor si crestere a veniturilor o sa se diminueze numarul disponibilizatilor", a declarat ministrul.

El a aratat ca pierderile de la calea ferata sunt de circa 600- 700 milioane lei anual.