Pe primele trei locuri s-au clasat aeroporturile Milano-Bergamo, Porto si Glasgow, iar locul 5 a fost ocupat de Budapesta, potrivit Airports Council International - Europe.

La peste 25 de milioane de pasageri, top 5 este format din: Madrid, Istanbul Ataturk, Londra Gatwick, Amsterdam si Barcelona. 

La categoria 10 - 25 de milioane de pasageri, primele locuri au fost ocupate de aeroporturile Atena, Londra Stansted, Istanbul Sabiha Gokcen, Dublin si Lisabona, iar la categoria sub 5 milioane de pasageri, de Santorini, Sibiu, Cluj, Astrahan - Rusia si Azore - Ponta Delgada. 

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a inregistrat, in primele sase luni din 2015, pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti-Baneasa Aurel Vlaicu, un trafic aerian de peste 4,217 milioane de pasageri si 52.116 miscari de aeronave (aterizari si decolari).

Din total, pe Otopeni au fost peste 4,215 milioane de pasageri si 46.426 miscari de aeronave.

Numarul celor care au tranzitat aeroporturile Bucurestiului in S1 2015 a inregistrat o crestere relevanta, de 12,58%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, creandu-se astfel premisele atingerii pragului de 9 milioane de pasageri in intreg anul 2015. 

Evolutia numarului de pasageri pe cele doua aeroporturi romanesti devanseaza semnificativ tendinta generala inregistrata la nivel european, de 4,5%.

Pe Aeroportul Henri Coanda Bucuresti opereaza 31 de companii aeriene, care transporta pasageri catre 70 de destinatii.