Relu Fenechiu a spus, duminica intr-o conferinta de presa sustinuta la Iasi, ca "se fura mult prea mult in Romania" si ca sunt permise "mult mult prea multe abuzuri si scurgeri de bani", transmite Mediafax.

"Camioanele de mare tonaj merg supraincarcate pe strazi si acest lucru nu se poate face decat dand spaga unde trebuie, in vami se cantaresc masinile dupa ureche, iar CFR Marfa este o gaura neagra in care se fac contracte parca dedicate impotriva intereselor companiei si statului", a spus Relu Fenechiu. 

El a precizat ca va cauta solutii de eficientizare a companiilor din subordine care merg in pierdere. 

"La CFR Infrastructura s-a reusit diminuarea pierderilor cu aproape 200 milioane de euro si astazi este deja pe profit, insa organizarea companiei trebuie regandita, pentru ca se gaseste in situatia ca are datorii, dar are de incasat foarte multi bani de la CFR Marfa si de la CFR Calatori. Aceste din urma doua companii, avand mari pierderi, niciodata nu vor putea achita datoriile catre CFR Infrastructura si vreau sa terminam cu aceste lanturi care produc pierderi in economia nationala”, a afirmat ministrul transporturilor. 

El a sustinut ca CFR Marfa poate deveni o companie profitabila prin "oprirea hotiilor" si printr-un management performant. 

"In 2007, CFR Marfa a facut o asociere cu o companie si a intrat in aceasta asociere cu un capital de 6.000 de vagoane. M-am trezit acum cu o cerere de la acea companie sa schimbam o mie din cele sase mii de vagoane, ca nu mai sunt bune. Am pus o intrebare simpla: ce profit a avut CFR Marfa in urma asocierii? Am aflat ca a avut pierderi in fiecare an. Sunt foarte curios ce raspuns o sa-mi dea actuala conducere a CFR Marfa la aceasta chestiune”, a adaugat ministrul.