Aproximativ 18,2 milioane de pasageri din 160 de tari din intreaga lume au participat la jurizare, luand in calcul de la aspecte care tin de curatenia din interiorul avioanelor, pana la calitatea preparatelor servite la bord si posibilitatile de distractie oferite.

Compania Emirates, cu sediul in Dubai, a castigat primele doua editii ale evenimentului, in 2001 si 2002, dupa care nu a mai prins varful clasamentului timp de un deceniu. Despre revenirea de anul acesta, Tim Clark, presedintele Emirates, spune ca se datoreaza exclusiv “muncii asidue”.

Avem 200 de avioane si un echipaj de 18.000 de persoane. Nu este usor, dar muncesti din greu sa faci ceea ce faci, livrezi oamenilor ceea ce se asteapta sa le livrezi si, eventual, le depasesti asteptarile”, spune Clark.

Emirates a fost desemnata cea mai buna companie aeriana si in Orientul Mijlociu. La capitolul echipaj de zbor, cei mai buni insotitori au fost numiti cei de la Cathay Pacific, Air Asia a fost desemnata cea mai buna companie low-cost, iar japonezii de la ANA au luat un premiu pentru curatenia din cabine.

John Slosar, CEO al Cathay Pacific, cu sediul in Hong Kong, spune ca premiul este o recunoastere pentru “echipa fabuloasa”.

Muncim foarte mult sa ne asiguram ca echipa este in centrul atentiei, nu ne concentram pe oameni separat. Ne instruim echipa nu doar sa urmeze regulile, ci sa se si exprime prin intermediul muncii pe care o fac, in asa fel incat sa ofere servicii din inima”, spune Slosar.

Premiile Skytrax World Airline au inceput sa fie decernate pentru prima oara in 1999, in urma celui mai mare sondaj de acest fel care se realizeaza pe piata, in mai multe limbi de circulatie internationala.

Citeste si: LOTO 6/49. Numerele castigatoare din 20 iunie 2013. Reportul este de 9.3 milioane de euro