Emirates analizeaza si posibilitatea unor noi achizitii de aeronave de cursa lunga de la Airbus, inclusiv modele A380 si A350.

Operatorul aerian arab a informat ca ar putea anunta contracte cu Boeing si Airbus la salonul aeronautic din Dubai, programat pentru noiembrie, insa a subliniat ca nu au fost inca finalizate intelegeri. Boeing si Airbus au refuzat sa comenteze.

Emirates negociaza cu Boeing sa devina unul dintre primii clienti pentru lansarea modelului imbunatatit al aeronavei 777 - proiect numit 777X. "Suntem in negocieri avansate (...) Cred ca indiferent de ce se intampla va exista o comanda semnificativa de noi modele 777", a declarat presedintele Emirates Airline, Tim Clark.

Compania evalueaza o comanda intre 100 si 175 de aeronave 777X, insa o sursa apropiata situatiei a declarat ca probabil vor fi cumparate circa 100 de avioane.

777X ar putea avea un pret de catalog de 400 de milioane de dolari, a spus Clark. Boeing a refuzat sa comenteze, intrucat programul nu a fost inca lansat.

Lufthansa a comandat in septembrie 34 de avioane 777-9X, intr-o tranzactie care sugereaza un pret de 359 de milioane de dolari pentru avion. Compania germana nu a confirmat cifrele.

Daca Emirates incheie contractul pentru 100 de 777X, acesta ar putea avea o valoare intre 30 si 40 miliarde de dolari la pretul de catalog, in functie de modelele alese, insa compania ar putea obtine un discount semnifictiv intrucat ar fi printre primii cumparatori.