Prin Dubai International au trecut in primul trimestru 18,36 milioane de pasageri, potrivit unui comunicat al companiei Dubai Airports. In aceeasi perioada, Heathrow a fost tranzitat de 16,1 milioane de persoane, potrivit Mediafax.

Heathrow a ocupat anul trecut prima pozitie la nivel global dupa traficul de calatori, urmat de Dubai si de aeroporturile din Hong Kong si Paris, potrivit datelor Airports Council International, o organizatie a companiilor active in domeniu.

Informatiile publicate de operatorii celor patru aeroporturi arata ca Dubai a inregistrat in primul trimestru cel mai intens trafic, precum si cel mai puternic ritm de crestere, de 11,4%, fata de primele trei luni ale anului trecut.

Cresterea Dubai International este sustinuta de dezvoltarea Emirates si de strategia companiei aeriene de a folosi avioane de mari dimensiuni pentru a asigura transportul pasagerilor intre Asia, Europa si SUA, cu eventuale opriri in centrul sau din Dubai.

Compania aeriana a transportat in anul fiscal trecut aproape 40 de milioane de pasageri. Emirates si flydubai, companie low-cost care opereaza pe distante mai scurte, au ajutat Dubai sa adauge 28 de noi destinatii in 2013.

Emirates opereaza in prezent zboruri catre 142 de destinatii din 80 de tari si teritorii, fiind una dintre cele mai mari companii aeriene din lume. Operatiunile flydubai au crescut de asemenea puternic anul trecut, cu 38%, la 6,8 milioane de pasageri.

Pentru a face fata dezvoltarii afacerilor celor doua companii, Dubai Airports intentioneaza sa creasca capacitatea la aeroportul Dubai International de la 75 de milioane de pasageri in prezent la 100 de milioane in 2020.

Pe ansamblul anului, Dubai International ar putea fi devansat totusi de Heathrow, intrucat are planificate lucrari cu durata de 80 de zile, care vor reduce numarul de zboruri cu 24%.