"CNAB a inregistrat in anul 2013 venituri totale preliminate de 643,78 milioane lei, cu 5% mai mari decat in anul 2012. Profitul brut preliminat al CNAB a ajuns in 2013 la valoarea de 78 milioane lei, de peste trei ori mai mare decat cel bugetat", se arata intr-un comunicat al companiei.

Numarul de miscari de aeronave (aterizari si decolari) pe cele doua aeroporturi ale Capitalei - Aeroportul International Henri Coanda si Aeroportul International Baneasa-Aurel Vlaicu - s-a situat la 95.984 anul trecut.

In 2013, 84% dintre pasagerii Aeroportului Henri Coanda au avut ca origine sau destinatie aeroporturi din statele Uniunii Europene, potrivit sursei citate.

Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB) opereaza in prezent 34 de companii aeriene, care transporta pasageri catre 71 de destinatii. In anul 2013, pe acest aeroport au inceput sa opereze doua companii aeriene noi - easyJet Air si Air Serbia - , din martie 2014 urmand ca Ryanair sa opereze primele curse regulate.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti si-a inceput activitatea in 2010, prin fuziunea societatilor care gestionau cele doua aerogari din Capitala, si este detinuta de Ministerul Transporturilor.