Potrivit unei directive a Uniunii Europene, din 31 ianuarie 2014 lichidele transportate in bagajele de mana vor fi examinate obligatoriu cu ajutorul unor echipamente de analiza.

Pentru a se alinia cerintelor europene in domeniu, Aeroportul International “Avram Iancu” Cluj a investit 80.000 de euro in doua echipamente necesare efectuarii controlului de securitate, amplasate in zona de control de securitate a pasagerilor.

“In momentul in care noile reglementari vor intra in vigoare, pasagerii vor putea transporta in bagajele de mana medicamente, lichide necesare copiilor sau diete speciale. Aceste lichide vor fi verificate de un echipament special, aflat deja in dotarea aeroportului. Tot de la 31 ianuarie pasagerii vor putea transporta recipient cu lichide achizitionate din magazinele aflate in incinta oricarui aeroport european”, a explicat David Ciceo, directorul Aeroportului International “Avram Iancu” Cluj.

In momentul de fata, aeroportul clujean detine doua astfel de aparate, iar in functie de numarul de pasageri exista posibilitatea suplimentarii numarului, pentru a evita prelungirea timpului de imbarcare.