Initial, intelegerea intre parti prevedea privatizarea integrala a Tarom si cedarea a 20% din titlurile aeroporturilor Henri Coanda si Aurel Vlaicu din Bucuresti si Traian Vuia din Timsoara.

Astfel, autoritatile romane vor selecta un consultant juridic si o banca de investitii pentru a administra oferta publica initiala.

Totodata, Guvernul s-a angajat sa selecteze pana la finele lunii noiembrie management privat la Tarom.

Numarul pasagerilor transportati anul trecut de Tarom a crescut cu 24% fata de anul precedent, de la 1,77 milioane de calatori la 2,2 milioane de pasageri.

Guvernul nu mai privatizeaza Tarom. Va fi vandut doar un pachet minoritar  

FMI vrea vinderea companiilor de stat cu datorii. Guvernul zice NU! VODEO

Privatizarea CFR Marfa presupune concedierea a 3.000 de angajati

In ceea ce priveste privatizarea CFR Marfa, Guvernul va scoate la vanzare pana la finele anului un pachet reprezentand 20% din actiunile companiei prin oferta publica initiala, urmand sa privatizeze operatorul de transport atunci cand conditiile pietei o vor permite.

In vederea privatizarii, compania va disponibiliza aproximativ 3.000 de angajati, va angaja management privat si va integra filialele in unitatea centrala. Compania are in prezent aproximativ 10.600 de anagajati.

FMI vrea privatizarea sau lichidarea marilor companii de stat pentru incheiarea unui nou acord! VIDEO

Cel mai mare operator de transport feroviar a incheiat anul trecut cu pierderi de 354,2 milioane de lei, in crestere cu 3,5% fata de 2009, in conditiile in care a transportat un volum de marfa mai mare cu 4,1%.