"CAF a castigat contractul. Anuntul oficial va fi facut luni. Diferenta de pret fata de celalalt competitor, Bombardier din Canada, este de 20 milioane euro", a afirmat Udriste prezent la un eveniment organizat de Complexul Energetic Turceni, la care ocupa un loc de membru in Consiliul de Administratie.

Contractul prevede posibilitatea achizitionarii altor opt garnituri de metrou. Primele treburi vor fi livrate in 2012.
Contractul are o durata de 38 luni si este finantat printr-un credit de la Banca Europeana de Investitii si bugetul de stat.

Trenurile au in total 96 de vagoane si vor inlocui garniturile vechi de tip IVA.

Achizitia celor 16 trenuri este inclusa, alaturi de alte 21 de garnituri, in acordul de imprumut incheiat in 2009 de Guvern cu Banca Europeana de Investitii (BEI), de 395 milioane euro, pentru constructia Magistralei V Drumul Taberei-Universitate.
In prezent, parcul de metrouri al Metrorex numara 44 de trenuri noi de tip Bombardier si 31 de trenuri de constructie veche de tip IVA.

CAF este o companie din Spania specializata in producerea si intretinerea de material rulant si furnizarea de echipamente si componente pentru industria feroviara. Compania a avut anul trecut un profit de aproape 130 milioane euro si de-a lungul timpului a livrat metrouri in Mexic, Turcia, Suedia, Franta, Anglia (Heathrow Express), Portugalia si China (Hong-Kong Lar Airport).

Foto: Ziarul Financiar.