"Avem o lege care asigura prioritizarea investitiilor publice. In 2014, sumele pentru investitii publice au fost alocate de anumite criterii, dar 2014 nu este foarte bun din acest punct de vedere. Volumul cheltuielilor publice pentru investitii a scazut foarte mult, dar nu credem ca este din cauza prioritizarii. E din alte motive. pe care nu le cunoastem in momentul de fata. Acest efort de prioritizare ar trebui sa continue, pentru ca este singura cale prin care se asigura eficientizarea cheltuielor publice. Ca sa fac o gluma amara: investitorii prefera sa se duca in tarile unde se fac autostrazi, nu unde se schimba borduri", a spus Bogza, citat de Mediafax.

El a mentionat ca gluma este putim exagerata avand in vedere ca decizia privind schimbarea bordurilor este luata la nivel local.

"Dar acesta este un fapt de viata. In Romania este o realitate, investitorii nu se uita la borduri, sunt atenti la inaugurari de autostrazi", a adaugat Bogza.

Bogza a apreciat, totdata, faptul ca bugetul pe anul 2015 nu prevede cresteri de taxe, desi se asteptau la astfel de modificari.

"Ne-am exprimat ingrijorarea anterior ca o parte din masurile din 2014 s-ar putea sa nu fie sustenabile. Dar suntem foarte bucurosi sa constatam ca in privinta asta ne-am inselat si ca nu avem modificari nefavorabile. Ne bucuram si salutam faptul ca nu exista cresteri de taxe in bugetul pe 2015 si speram ca nici in executie sa nu avem modificari de taxe. Acesta este un element de predictibilitate", a declarat Mihai Bogza.

Bugetul pentru anul 2015 a fost aprobat de Guvern si este in dezbatere in Parlament.

Citeste si: Steven van Groningen, CSI: Taxa pe stalp si acciza la carburanti nu au avut efectele scontate, in lipsa studiilor de impact