Potrivit unui proiect de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2019, publicat luni în dezbatere de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, pierderea brută estimată pentru 2019 este de 154,75 milioane lei, la venituri totale de 4,02 miliarde lei.

Comparativ, proiectul de buget rectificat al companiei pus în dezbatere la începutul lunii noiembrie arăta o pierdere brută de 45,78 milioane lei în acest an, şi venituri totale de 4,18 miliarde lei, proiectul nu a fost însă aprobat în Guvern.

"Schimbări preconizate: Reducerea alocaţiilor bugetare pentru întreţinerea şi reparaţiile la infrastructura feroviară publică, care a condus la reducerea veniturilor şi cheltuielilor totale, compania programând o pierdere brută în sumă de 154,75 milioane lei. Compania şi-a redus la minim cheltuielile proprii până la limita asigurării siguranţei traficului feroviar", arată nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

CFR şi-a bugetat pentru acest an cheltuieli cu investiţiile de 4,55 miliarde lei, comparativ cu suma bugetată în noiembrie, de 4,065 miliarde lei, şi dublu faţă de cât arăta proiecţia iniţială din luna mai, de 2,4 miliarde lei.

Societatea estimează pentru sfârşitul anului 23.546 salariaţi. Câştigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială a fost stabilit la 5.345 lei.

Creanţele restante sunt bugetate la 1,55 miliarde lei, de la 1,37 miliarde lei, cât arăta proiectul rectificat din noiembrie.