Intelegerea, anuntata luni in cadrul unei ceremonii la palatul prezidential din Paris, include modele A320 si A320neo, informeaza Bloomberg. La pretul de catalog, avioanele ar avea o valoare de 24 de miliarde de dolari, insa companiile aeriene primesc discount-uri.

Contractul cu Lion Air marcheaza un succes important al Airbus in Indonezia, piata dominata anterior de rivalul american Boeing.

Lion Air trebuie sa cumpere noi avioane, intrucat piata calatoriilor aeriene in regiune este estimata sa avanseze cu peste 6,4% anual pana in 2031. Compania, cu 36 de destinatii interne si externe, intentioneaza sa infiinteze un operator low-cost in Malaezia, pentru a concura AirAsia, cel mai mare client al Airbus A320.

"Am vrut intotdeauna sa fim un jucator important in Indonezia, o tara cu 17.000 de insule si 240 de milioane de locuitori. Boeing a dominat aceasta piata mult timp si cred ca este important ca folosind avioane precum A320neo am reusit sa intram pe piata", a declarat seful departamentului de vanzari al Airbus, John Leahy.

Operatorul aerian asiatic a semnat anul trecut un contract cu Boeing pentru 230 de avioane 737, cu o valoare de catalog de 22,4 miliarde de dolari. La momentul respectiv, comanda a fost cea mai mare din istoria Boeing, atat ca numar de avioane, cat si ca valoare. Contractul include si optiunea pentru achizitia a alte 150 de avioane.

Airbus a primit in ultima saptamana mai multe comenzi pentru modele A320, inclusiv 100 de avioane de la Deutsche Lufthansa si 82 de unitati de la Turkish Airlines.