Problema e ca proprietarii din Comarnic, de exemplu, nu au fost anuntati de autoritati ca le vor fi daramate casele. Au aflat cu indignare ce au stabilit oficialii si spun ca nu vor accepta pretul oferit, pentru ca este prea mic. Lucrarile la autostrada ar fi trebuit sa inceapa inca din primavara, insa nici pana acum n-au demarat, pentru ca responsabilii nu au obtinut finantarea externa.

Domnul Popa e revoltat de faptul ca nimeni nu i-a spus pana acum ca ii va fi daramata casa. "Pana acum au fost doar zvonuri, acum va vad pe dumneavostra la mine in curte. Pot sa va spun ca nu o sa renunt usor, nu am cum. Imi ia totul, cum v-as lua eu pe dumneavostrade aici si v-as lasa asa, cu o mana de bani. Ia-o de la inceput! Nu e simplu", spune Adrian Constantin Popa, proprietar.

Iar cand a aflat ca in actele aprobate azi de Guvern casa pe care o construieste de 6 ani si terenul de 1.200 de meti patrati valoreaza 46 de mii de euro, sotia barbatului sustine ca nu vor accepta o astfel de suma.

"Mi se pare exagerat si de prost gust si o nesimtire maxima. Adica sa vina cineva sa iti darame casa si sa iti spuna ca iti dau 40 de mii, mi se pare o nimica toata", explica Elena Popa.

Oamenii sustin ca traiesc intr-o tensiune continua si aud numai zvonuri. Nimeni nu a venit oficial sa le transmita ceva. Zilele trecute cativa ingineri au facut masuratori.

In Comarnic vor fi alte 3 cladiri daramate, potrivit actului normativ aprobat astazi de Guvern. Valoarea totala a acestora si a celor 80 de terenuri in suprafata totala de 10 hectare, peste care va trece autostrada, este de 250 de mii de euro.

Proprietatile de pe traseul autostrazii prin statiunile Sinaia, Busteni, Azuga si Predeal sunt inca analizate de experti si lista lor cu sumele calculate de stat urmeaza sa apara luna aceasta. Potrivit scrisorii de intentie catre Fondul Monetar International, guvernul a alocat 400 de milioane de lei anul acesta si urmeaza sa dea 1,2 miliarde de lei anul viitor pentru constructia autostrazii.

Autostrada Comarnic Brasov va fi realizata in conscesiune cu asocierea de firme Vinci-Strabag-Aktor, termenul anticipat de finalizare fiind anul 2017. Costul total anuntat de Guvern este de 1,8 miliarde de euro.