Canalul Dunare-Bucuresti poate face ca orasul sa devina a cincea capitala dunareana, a sustinut Sorin Oprescu, informeaza Mediafax.

Edilul capitalei a subliniat importanta conectarii Bucurestiului la reteaua dunareana, alaturi de celelalte orase riverane, demersurile actualei administratii urmarind sa asigure participarea in procesul decizional ce vizeaza Strategia Dunarii.

"Doresc sa ma asigur ca acest proiect, sustinut de o parte a societatii romanesti si contestat de o alta, este corect prezentat si astfel inteles prin prisma avantajelor pe care ar urma sa le aduca, nu numai noua romanilor, ci si Europei, si ma refer aici la reducerea decalajelor dintre diversele sale regiuni. Canalul Bucuresti-Dunare nu inseamna doar o noua ruta de transport, ci si o sursa de energie, o sursa de apa pentru dezvoltarea unui sistem performant de irigatii, o investitie in turism, dar si in protectia mediului", a spus primarul Sorin Oprescu.

"Este un proiect care poate beneficia de finantarea Uniunii Europene. Avand in vedere dimensiunea sa financiara, precum si durata acestuia, ma astept sa fie sustinut si la nivelul Guvernului dumneavoastra, nu doar la cel al autoritatilor locale, in calitatea lor de beneficiari directi", a sustinut comisarul european pentru Politica Regionala.