Informatia a fost facuta publica de primarul orasului bulgaresc Silistra, Iulian Naidenov, citand o scrisoare trimisa de SPHIMX premierului Boiko Borisov si ministrului transporturilor Liliana Pavlova. 

Premierul Victor Ponta si omologul sau bulgar, Boiko Borisov, au traversat miercuri podul Calafat-Vidin, la eveniment fiind prezent si Johannes Hahn, comisarul european pentru Politica Regionala. Podul urmeaza sa fie deschis in primavara anului viitor. 

Guvernul bulgar si-a exprimat in mod clar intentia sa construiasca cel putin inca doua poduri peste Dunare, in colaborare cu Romania, in afara podului de la Calafat-Vidin si cel de la Giurgiu-Ruse. 

Primarul bulgar a precizat ca oficialii romani participanti in aceasta saptamana la o conferinta de la Bucuresti pe tema cooperarii transfrontaliere au reactionat pozitiv la ideea construirii unui pod intre Calarasi si Silistra.

Primul pod a fost construit de imparatul Constantin, a avut o lunngime de 2,5 kilometri, o latime de 6 metri si a existat in anii 328-355. Urmatorul pod a fost construit abia in 1954, circa1.600 de ani mai tarziu, intre Giurgiu si Ruse, la initiativa liderului rus Stalin.