Acordul se va desfasura in mai multe etape.

"Compania Remarul 16 Februarie va detine, in prima faza, exclusivitate in producerea si comercializarea AGC in tarile din sud-estul Europei, respectiv Romania, Grecia, Bulgaria, Croatia, Serbia si Muntenegru, urmand ca, in functie de evolutia parteneriatului, acesta sa fie extins", se arata intr-un comunicat al Remarul 16 Februarie.

Automotorul de mare capacitate (AGC – abreviere in franceza) este o noua generatie de trenuri regionale, proiectate pentru a indeplini nevoile curente de dezvoltare a transportului pe cale ferata urban si intercity.

Capacitatea de transport a automotorului variaza de la 160 la 220 de locuri, in functie de numarul de vagoane si are un design interior modular (Clasa I, Clasa II si versiunile Intercity).

AGC poate atinge o viteza de 160 de kilometri pe ora si dispune, datorita structurii articulate, de spatii largi de intercomunicatie si de podea joasa continua.

"Producerea trenului in Romania va avea efecte pozitive in toata industria producatoare de material rulant, intrucat se va incerca integrarea intr-o masura cat mai mare a producerii acestui tren in tara noastra, folosind piese si materiale produse aici, creandu-se noi locuri de munca si, nu in ultimul rand, tehnologie de ultima generatie", se precizeaza in comunicat.

In Franta se afla in circulatie peste 600 de astfel de trenuri produse doar in ultimii cinci ani.

Bombardier este unul dintre cei mai mari constructori de avioane, echipamente si sisteme pentru transportul feroviar si este prezent in Romania prin divizia Transportation, din 1996. Compania a livrat din 2000 si pana in prezent companiei Metrorex 44 de trenuri, precum si sisteme de semnalizare.