Boeing nu a dezvaluit numele personalitatii care a cumparat cea mai mare aeronava a companiei, insa precum in multe cazuri de achizitii de jeturi si avioane private, poate fi vorba despre un manager de multinationala ori un om de afaceri cunoscut pe plan international.

Daca identitatea cumparatorului nu a fost facuta publica, nu acelasi lucru putem spune despre caracteristicile impunatorului avion. Jurnalistii de la Reuters scriu ca Serviciile Secrete din Statele Unite cauta deja un loc in care sa amplaseze aeronavele producatorului american, aparate de zbor folosite de catre fortele armate Air Force One.

Potrivit Aviation Week, Boeing este singurul producator de aeronave capabil sa inlocuiasca avioanele Air Force One, iar modelul 747-8 se numara printre versiunile preferate.

Pana in prezent, Boeing a comandat deja 36 de aparate de zbor din noul model. 20 dintre avioane revin companiei germane Lufthansa, iar noua sunt comenzi private (de la cumparatori VIP). Datele la care noile versiuni vor intra in functiune nu se cunosc inca, potrivit Business Insider.

Boeing 747-8 este asteptat inca de anul trecut. Ba mai mult, conform Reuters, lansarea trebuia sa aiba loc acum 12 luni, dar intarzierea s-a datorat finisajelor si extravagantelor constructiei.

Sursa foto: www.boeing.com