Grupul american a semnat in noiembrie cu operatorul de transporturi aeriene Emirates un contract de 18 miliarde de dolari, atunci cel mai mare din istoria companiei, pentru 50 de avioane 777.

Ulterior, grupul Lion Air, cel mai mare operator privat din Indonezia, a semnat cu Boeing o comanda de 230 de avioane 737, estimata potrivit preturilor de lista la 21,7 miliarde de dolari.

Contractul cu Southwest, client traditional al constructorului american de aeronave, include livrarea a 150 de avioane 737 MAX, caracterizate de o eficienta energetica mult superioara generatiilor anterioare datorita unui nou motor.

Noua comanda reflecta cererea tot mai ridicata pentru aeronave care consuma mai putin, transportatorii aerieni jongland cu dificultatile economice din intreaga lume si cu preturile volatile ale carburantilor. Un director al Boeing a comentat, intr-o conferinta, ca "a venit Craciunul devreme".

Analistii considera ca cei doi mari constructori de aeronave comerciale, Boeing si Airbus, au avut un an bun in principal datorita dezvoltarii de tehnologii de economisire a carburantilor, situatie care ar trebui sa continue si in 2012.

Citeste si:

Locul in care e pastrat cel mai scump secret din lume VIDEO

Pacatele pun lacat pe unul dintre cele mai exotice orase din lume. Reteta distrugerii unei economii