"Vreau să subliniez că, în acest moment, atât stadiul investigaţiilor în teren, ca de altfel al întregului obiectiv amintit, nu este unul care să fie mulţumitor. Echipa managerială a CNAIR i-a transmis prestatorului că, în condiţiile în care lucrurile nu se schimbă, pot aplica penalităţi pentru toate întârzierile nejustificate. Chiar dacă direcţia este una bună, însă ritmul înregistrat este destul de slab, am încredere că în cea de a doua parte a anului 2021 execuţia acestui tronson de autostradă va fi scos la licitaţie", le-a transmis ministrul celor prezenţi la întâlnire, scrie Agerpres.

În ceea ce priveşte solicitările autorităţilor locale, Lucian Bode a dat asigurări că, acolo unde este posibil, autorităţile împreună cu antreprenorul vor găsi soluţii agreate de comun acord.

"Aşa cum am mai afirmat şi în alte rânduri, Guvernul Ludovic Orban abordează cu celeritate toate proiectele referitoare la dezvoltarea infrastructurii rutiere, la nivelul întregii ţări. Pentru noi, indiferent de regiunile în care sunt amplasate, şantierele sunt extrem de importante. Astfel, unul dintre obiectivele noastre este să asigurăm dezvoltarea echilibrată a tuturor regiunilor ţării", a spus el.

Şeful de la Transporturi a subliniat că, pentru a avea o reţea extinsă şi interconectată de infrastructură rutieră rapidă de transport în România, proiectele de infrastructură sunt complementare şi absolut necesare.

"Vă asigur că întreg portofoliul de proiecte de investiţii în infrastructura de transport (rutieră sau feroviară) din regiunea Moldovei, şi nu numai, beneficiază de toată susţinerea Guvernului", a susţinut Bode.

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode s-a întâlnit miercuri cu o parte dintre factorii implicaţi în proiectul Autostrăzii A8, tronsonul Târgu Mureş - Târgu Neamţ.

La întâlnire au participat primarii comunelor Joseni şi Miercurea Nirajului, deputaţii Zacharie Benedek şi Bende Sandor, directorul general al Direcţiei Organismul Intermediar pentru Transporturi, Felix Ardelean, reprezentantul Asociaţiei "Moldova vrea Autostradă", Adrian Covăsnianu, echipa de proiect din cadrul CNAIR, condusă de directorul general Mariana Ioniţă, precum şi reprezentanţii prestatorului Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial SA, Carlos Galvez Leon şi Valentin Giurca.