Conform unui comunicat al companiei, începând cu 1 martie 2021 Blue Air va introduce 13 rute noi care vor conecta Clujul cu destinaţii-cheie din Europa.

Astfel, din 1 martie 2021, Blue Air va opera zboruri directe de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj Napoca către Amsterdam, Barcelona, Bruxelles, Dublin, Hamburg, Koln, Larnaca, Londra, Madrid, Milano, Paris, Roma şi Stuttgart.

Totodată, Blue Air anunţă că toate zborurile cu destinaţia Londra vor avea ca aeroport de destinaţie London Heathrow, iar toate zborurile cu destinaţia Paris vor avea ca aeroport de destinaţie Charles de Gaulle.

"În cadrul strategiei de poziţionare ca prima opţiune de transport aerian ultra low-cost pentru români, Blue Air mizează pe extinderea reţelei de rute directe şi de conexiune şi pe adaptarea rapidă la cererea şi profilul pieţelor locale. Noul program de zboruri regulate de pe Aeroportul din Cluj va optimiza oferta de călătorie a românilor din regiunea Cluj, oferindu-le conexiuni eficiente cu destinaţii europene de interes major atât pentru segmentul de leisure cât şi pentru business", precizează reprezentanţii companiei.

Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportaţi. Compania operează avioane tip Boeing 737 şi are o echipă formată din peste 1.000 de profesionişti. În cei 15 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 30 de milioane de pasageri şi a zburat peste 340 milioane de kilometri.

Compania este certificata IATA Operational Safety Audit (IOSA) de către International Air Transport Association (IATA) şi este membră cu drepturi depline IATA.