“La 100 de ani de la intrarea victorioasă a Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria în București, aducem un omagiu celui cunoscut pe drept ca întregitorul de țară. Este o mândrie pentru Blue Air să poarte istoria României la înălțime! Astăzi, aducem un omagiu Regelui Ferdinand I, de care se va lega întotdeauna conștiința datoriei împlinite și cel mai important act din istoria României: Marea Unire de la 1918”, a declarat Marius Puiu, CEO Blue Air, la evenimentul organizat pe Aeroportul Otopeni.

În prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, și a Alteței Sale Regale Principele Radu, Blue Air prezentat noul avion, cu portretul regelui Ferdinand I, cel de-al doilea rege al României.


Primul zbor al aeronavei Blue Air personalizată pe fuselaj cu portretul Regelui Ferdinand I va avea loc miercuri, 5 decembrie, de pe Aeroportul Otopeni cu destinația Stuttgart. În zilele următoare, aeronava Boeing 737-800NG, cel mai nou model din flota Blue Air, va ajunge la Sibiu, Iași, Dublin, Tel Aviv, Londra, Cluj-Napoca, Lisabona, Liverpool, Paris și Bacău.

Este cel de-al doilea avion pe care Blue Air îl dedică Centenarului. În luna iulie, compania a lansat un alt Boeing 737-800NG personalizat pe ampenajul vertical cu portretul lui Carol I.

În perioada următoare, alte aeronave Blue Air vo fi personalizate cu logo-ul Centenarului Marii Uniri și cu fotografii ale unor personalități importante din istoria noastră modernă.

Blue Air a transportat, în 2017, peste cinci milioane de pasageri pe 106 rute din 16 țări. Operatorul cu acționariat sută la sută românesc și-a început activitatea pe 13 decembrie 2004, în prezent operând peste 106 de rute în Belgia, Cipru, Danemarca, Franța, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Norvegia, Marea Britanie, Portugalia, România, Suedia și Spania.