"Am discutat si astazi doua ore cu metroul si cred ca suntem pe drumul cel bun. Fondul de salarii nu va creste, imi pare rau, dar am gasit cai de întelegere si sper sa se armonizeze lucrurile inainte de joi si sa circule toata lumea cu metroul", a spus Berceanu, citat de Mediafax.

Ion Radoi a explicat, pentru incont.ro, ca se pot gasi solutii de majorare a salariilor, chiar daca fondul nu va creste.

Putem discuta solutii, pe principiul legii unitare de salarizare la bugetari, se poate renunta la unele sporuri, iar banii pot fi folositi pentru majorari salariale. Maine avem o noua intalnire la care ni se vor prezenta cifre si sper sa ajungem la o intelegere pentru a evita greva generala de joi”, a spus Radoi.

Liderul sindical a mai precizat ca salariatii de la metrou mai cer si alocarea de fonduri pentru imbunatatirea conditiilor de lucru, avand in vedere ca in ultimii ani s-au inmultit imbolnavirile si decesele din cauza conditiilor improprii.

Sindicatul de la metrou a anuntat, saptamana trecuta, ca declanseaza greva generala joi, in urma deciziei Curtii de Apel potrivit careia greva de anul trecut a fost legala. In noiembrie anul trecut, greva de la metrou fusese declarata ilegala de Tribunalul Bucuresti.

Angajatii Metrorex au blocat anul trecut circulatia metroului pentru doua zile, revendicarile lor fiind majorarea salariilor cu 20% si incheierea unui nou contract colectiv de munca.