"Licitatiile vor fi atribuite pana la sfarsitul anului, iar cu tot cu contestatii sa aflam firma castigatoare in ianuarie-februarie 2011 si din martie sa putem lucra", a spus Berceanu, intr-o coferinta de presa.

Printre proiectele licitate se numara autostrada Nadlac-Arad (288 milioane de euro), Timisoara-Lugoj (338 milioane de euro), Orastie-Sibiu (770 milioane de euro), modernizarea liniilor ferate Frontier-Curtici-Arad (397 milioane de euro) si Sighisoara-Coslariu (813 milioane de euro) si a unor spatii (50 milioane de euro).

"Noi la ora actuala avem 90% gata din tot ceea ce inseamna proiecte la minister. De aici incolo inseamna implementare si nu avem niciun impediment, nu am avut si nici nu o sa avem niciodata pentru ca lucram cu firme mari", a spus Berceanu.

El a adaugat ca aceste licitatii vizeaza coridorul 4 Paneuropean de Transport, mai putin autostrada Sibiu-Pitesti, care va fi realizata prin concesiune.

"Avem o echipa care lucreaza cu sprijinul BEI, BERD si UE, la proiectul de parteneriat public-privat, pe 2-3 tronsoane din aceasta portiune", a adaugat Berceanu.

El a afirmat ca la 24 august a emis un ordin care vizeaza angajatii care lucreaza cu fonduri europene si prin care acestia vor fi penalizati pana la desfacerea contractului de munca, daca nu respecta din culpa lor termenele de realizare a proiectului.

Seful Transporturilor a declarat ca pana in prezent ministerul a atras fonduri europene de 41 milioane de euro, urmand ca in perioada urmatoare sa atraga inca 60 de milioane de euro.