Benzina si motorina au ajuns la cote istorice. Atat in statiile OMV, cat si in cele Petrom preturile au fost majorate in noapte de miercuri spre joi, potrivit www.stirileprotv.ro.

Potrivit site-ului companiei, in statia OMV din Bucuresti, de pe Strada Grivitei, nr. 183, Sector 1, un litru de benzina OMV MaxxMotion 100 costa pe data de 10 ianuarie 2012, 6,25 lei. Pe data de 23 februarie 2012, acelasi litru a ajuns sa valoreze 6,46 lei, un maxim istoric pentru acest segment. Scumpirea in acest caz este de 0,21 lei in decurs de 43 de zile calendaristice.

Motorina a trecut si ea de pragul psihologic de 6 lei/litru, stabilind totodata un record pentru combustibilul diesel vandut in Romania.

Daca in luna ianuarie un litru de motorina costa la OMV 5,83 lei, pe 23 februarie acesta costa 6,01 lei.

Potrivit Petrom, preturile au crescut cu 22% la benzina si cu 25% la motorina in 2011. "Continuam aceasta politica de crestere moderata a preturilor, dar urmand principiile de piata pe baza cotatiilor internationale si a fiscalitatii", a declarat CEO Petrom, Mariana Gheorghe.

In estimarea publicata pe site-ul companiei, in 2012 pretul barilului de petrol va gravita in jurul valorii de 100 dolari, iar Petrom va continua politica de crestere moderata a preturilor.

Urmariti evolutia preturilor si in statiile PETROM, in tabelele din Galeria FOTO.

Citeste si:

A doborat toate recordurile: Petrom a obtinut in 2011 cel mai mare profit inregistrat vreodata de o companie din Romania