TVA s-ar putea micsora de la jumatatea acestui an, fiind luata in calcul chiar o cota de 20%

TVA s-ar putea micsora de la jumatatea acestui an, fiind luata in calcul chiar o cota de 20%. Paradoxal, prabusirea incasarilor la buget, dublata de incapacitatea guvernului de a cheltui investind productiv in economie, deschide calea pentru reducerea taxei. Mediul privat ar ramane, astfel, cu resurse daca statul tot se dovedeste neputincios, potrivit www.capital.ro.

Satele romanesti, un nou mod de vacanta pentru generatia Y. Turistii vor sa lucreze gradina si sa puna pozele pe Facebook

Aproape 2 milioane de turisti straini si-au petrecut concediul anul trecut la noi in tara, iar cei mai multi dintre ei, tineri indeosebi, au ales vacanta la tara. Cauta cazare la tarani si plimbari in caruta, cu conditia sa aiba semnal la telefon si internet. Un studiu recent arata ca pentru generatia Y - adica tineri nascuti intre 1980 si 2000 - mai putin inseamna mai mult cand vine vorba de vacante. Vor sa gaseasca aici experiente cu totul noi cum sunt, de exemplu, plimbarile cu caruta sau dormitul in fan, noteaza www.stirileprotv.ro.

Reducerea dobanzii anuntata de banci drept solutie salvatoare pentru clientii cu credite in franci elvetieni este doar o campanie de PR

Piraeus Bank a anuntat in cursul zilei de joi ca va reduce dobanda la creditele in franci elvetieni cu 0,8 puncte procentuale, prin actualizarea in avans a indicelui LIBOR la 3 luni, “dupa ce anuntase ca ofera solutii individuale clientilor cu astfel de imprumuturi”, potrivit unui comunicat publicat de Mediafax. In aceeasi zi, Credit Europe Bank a transmis ca reduce dobanzile la toate creditele in franci elvetieni cu dobanda variabila, prin actualizarea anticipata a indicelui LIBOR valabil miercuri, 4 februarie, masura fiind aplicata pana la urmatorul termen de revizuire prevazut in fiecare contract, potrivit www.businessmagazin.ro.

Patru clienti isi asteapta anul acesta masinile de peste 200.000 de euro

Patru automobile de peste 200.000 de euro urmeaza a fi livrate in acest an pe piata locala, acestea fiind deja comandate de anul trecut. Cel mai scump dintre acestea este un Lamborghini Aventador Roadster de peste 300.000 deeuro, potrivit importatorilor auto, citati de www.zf.ro.

Jean-Francois Fallacher, Orange: Digitalul, o revolutie la fel de mare ca trecerea de la societatea agrara la cea industriala

Jean-François Fallacher este la conducerea Orange Romania din iunie 2011, timp in care piata a devenit (chiar si) mai competitiva, smartphone-urile au intrat in din ce in ce mai multe locuinte ale romanilor, digitalul ne inconjoara in aproape orice facem si operatorul francez este in continua adaptare la cerintele pietei. Nu mai vorbim de mult doar de SMS-uri si apeluri de voce, nici chiar de Internet mobil, ci s-au construit multiple granite care includ TV on the go, IPTV, 4G+. In ce masura este pregatita compania Orange sa asalteze piata cu produse si servicii inovatoare, ce planuri de viitor are si cum priveste concurenta, intr-un interviu www.wall-street.ro.

Elvetia ar putea intra in recesiune, din cauza aprecierii francului. De ce au luat autoritatile de la Zurich decizia care le distruge economia

Economia Elvetiei ar putea inregistra unul sau doua trimestre de contractie, pe fondul aprecierii francului elvetian fata de euro si dolar, in urma deciziei bancii centrale de a elimina plafonul minim de 1,2 franci/euro, a declarat presedintele Bancii Elvetiei, Thomas Jordan. "Cresterea economiei va fi cu siguranta mai slaba decat am estimat in luna decembrie si este posibil sa avem unul sau doua trimestre de scadere economica", a afirmat Jordan, potrivit Wall Street Journal.

Premierul grec respinge prelungirea programului de asistenta financiara: “Dupa 5 ani de austeritate barbara, poporul nu se mai pleaca in fata fricii"

Premierul grec, Alexis Tsipras, a declarat duminica in Parlament ca nu vrea extinderea programului de asistenta financiara acordat de Uniunea Europeana, ci un "credit punte" pana la finalizarea unei noi intelegeri, relateaza Greek Reporter, in editia electronica. Tsipras a declarat ca scopul sau este sa serveasca intereselor nationale si sa respecte promisiunile electorale ale partidului sau. "Dupa cinci ani de austeritate barbara poporul nu se mai pleaca in fata fricii", a declarat el.

Romania, printre destinatiile europene ieftine recomandate turistilor straini

Romania se numara printre cinci tari, alaturi de Portugalia, Croatia, Cehia si Irlanda, ca destinatii turistice europene recomandate americanilor care vor sa plateasca putin pentru o vacanta in strainatate, pe fondul aprecierii dolarului fata de euro, potrivit analistilor consultati de MarketWatch.