Salariile angajatilor din Romania au crescut cu 170% in sase ani si le-au depasit pe cele din Turcia

Marjele de profitabilitate in industria automotive sunt mult mai reduse decat cele din alte domenii, cum ar fi industria luxului, iar acesta este unul dintre motivele pentru care producatorii de automobile cauta in permanenta solutii pentru cresterea competivitatii. Iar incheierea unor acorduri cu sindicatele in ceea ce priveste acorda­rea de cresteri salariale „moderate“ este unul dintre cele mai importante aspecte luate in calculul competitivitatii, a spus Marie-Françoise Damesin, Executive Vice President Human Resources in cadrul grupului francez Renault, scrie Ziarul Financiar.

Tanarul care trage dupa el o intreaga comunitate, din scaunul cu rotile. Cum a schimbat fata unei comune cu fonduri europene

Ce trebuie sa faca un presedinte? Trebuie sa ne ajute sa mergem in directia buna, sa ii pese de oameni, sa gaseasca solutii pentru a ajuta intreaga tara. Asta ar trebui sa se intample la nivel macro. Si este exact ce face, la scara mai mica, pentru cei din jurul lui, un tanar pe care viata l-a tintuit intr-un scaun cu rotile. Se numeste Marian Ilie si, de cativa ani, ajuta comunitatea in care s-a nascut. I-a unit pe oameni, le gaseste de lucru si schimba fata localiatatii cu fonduri atrase din toata lumea, noteaza www.stirileprotv.ro.

Calin Dragan, manager de top in Japonia: Sunt mandru de originile mele, dar a ramane sa lucrezi in tara nu tine de patriotism

Timisoreanul Calin Dragan nu stia ce cariera vrea la terminarea scolii, dar acum, la 48 de ani, este unul din managerii de top din Japonia, conducand filiala uneia din cele mai importante companii din lume. Mandru de originile sale banatene, spune ca a ramane sa lucrezi in tara nu tine de patriotism. Calin Dragan, acum in varsta de 48 de ani, a urmat cursurile Colegiului National Banatean din Timisoara, iar cand a terminat liceul nu a fost foarte sigur ce cariera va urma. A fost sfatuit de profesorii sai sa se indrepte spre Facultatea de Constructii, pentru ca "se intra usor". Nu a fost sa fie, insa, scrie www.gandul.info.

Prostitutia, drogurile, armele si cresterea economica in UE

Gulerele albe de la Comisia Europeana nu inceteaza sa ma uimeasca cu aberatiile economice pe care le decid pe banda rulanta. S-au promis multe, dar cresterea economica a intarziat sa apara. Statele au continuat sa imprumute masiv resurse, gradul de indatorare crescand alarmant. O crestere facuta in mare parte pe datorie si inflatie nu poate fi durabila. Masurarea cresterii economice se face pe baza unui indicator macroeconomic – Produsul Intern Brut (PIB), care are mari probleme de calcul si care aproximeaza din avion bunastarea unei natiuni, scrie profesorul la ASE Cristian Paun, intr-un comentariu aparut pe www.capital.ro.

Cine este romanul care a luat europenilor 300 de milioane de euro pentru proiecte

Cine spunea ca nu exista tineri de succes in Romania? L-am cunoscut pe Bogdan Hossu, un tanar de 29 de ani, fondatorul unei companii care are domeniul de activitate atragerea de fonduri europene, iar rezultatele sunt remarcabile cu fonduri atrase in valoare de 300 de milioane de euro. Wise Finance Solutions a aparut doi ani mai tarziu mai mult dintr-o necesitate. Bogdan Hossu dorea sa acceseze fonduri europene pentru compania de IT si serviciile de consultanta pe care le-a incercat nu i-au oferit suportul de care avea nevoie, scrie www.economica.net.

Cum a devenit seful eMAG, Iulian Stanciu, cel mai admirat CEO din Romania

Nu-i mai stiu pe toti pe nume, dar vreme de cativa ani cunosteam toti angajatii“, spune Iulian Stanciu. 400 de oameni sunt angajati doar anul acesta, din cei peste 1.000 (intre care sarbi, croati, urcraineni, bosniaci, unguri, bulgari, polonezi, tunisieni) care lucreaza in birourile care ocupa doua etaje si jumatate din cladire, si Stanciu spune ca pana la finalul anului va trebui sa extinda spatiile cu inca jumatate de etaj. Cei 400 de noi oameni au fost recrutati pentru a sustine evolutia eMAG, o companie pentru care previziunile referitoare la cifra de afaceri in curs se apropie de 300 de milioane de euro si care va ajunge anul viitor, conform lui Stanciu, la 500 de milioane de euro, scrie Business Magazin.

Black Friday se apropie: nu te lasa momit de retaileri, chiar daca acestia vor veni cu cele mai tentante oferte

Oamenii vorbesc despre Black Friday inca din august, iar pentru magazine, aceasta este ziua in care balanta poate inclina spre plus. Retailul este o afacere destul de grea in zilele noastre, iar pentru a atinge cifrele prognozate este nevoie de multa munca si convingere an de an. Magazinele vor face tot ce le sta in putinta pentru a te convinge sa le cumperi produsele. www.wall-street.ro prezinta cateva metode prin care acestea vor incerca sa te momeasca si ce trebuie sa faci pentru a le evita.

Top 10 tari cu cel mai ridicat nivel de trai. Unde sunt cele mai bune salarii si conditii de viata

24/7 Wall St a realizat un clasament al tarilor cu cel mai bun nivel de trai, pe baza celor mai noi date ale Human Development Index de la ONU, informeaza huffingtonpost.com. Potrivit acestui index, care a luat in calcul durata vietii si nivelul de sanatate din tara respectiva, standardele ridicate ale conditiilor de viata, dar si educatia, Norvegia este tara cu cel mai ridicat nivel de trai din lume, in timp ce Niger se afla la polul opus. ONU a tinut cont si de venitul national brut pentru calcularea indexului.

Ryanair: Piata aeriana low-cost trece printr-o perioada de transformari majore. Cei mai multi dintre rivalii de pe continent se vor restructura sau vor fuziona

Ryanair, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa, estimeaza ca cei mai multi dintre rivalii sai de pe continent se vor restructura sau fuziona in perioada urmatoare, operatorul irlandez condus de Michael O’Leary fiind pregatit sa profite de noul aflux de pasageri, relateaza Bloomberg. O’Leary, care a fost confirmat saptamana trecuta in pozitia de CEO pentru inca cinci ani, tinteste o crestere a numarului de pasageri transportati la 120 milioane de persoane pe an, de la 81 milioane de persoane anul trecut.

Windows 8.1 atrage noi utilizatori, dupa imbunatatirile lansate de Microsoft

Windows 8.1, versiunea imbunatatita a sistemului de operare Windows 8 dezvoltat de Microsoft, a reusit sa atraga noi utilizatori in octombrie. Numarul calculatoarelor personale care folosesc sistemul a crescut 10,92%, de la 6,67% in septembrie, potrivit CNET. Desi consumatorii nu au fost foarte incantati de Windows 8, in principal din cauza interfetei complet schimbate, Microsoft a reusit sa recucereasca din terenul pierdut dupa lansarea anul trecut a Windows 8.1, care prezinta cateva dintre caracteristicile versiunilor anterioare.