Candidati de paie

La sfarsitul acestei saptamani mergem la vot. Aceste alegeri pentru Presedinte sunt importante pentru ca marcheaza sfarsitul unei epoci dominate de oameni formati inainte de 1989. In Parlament si in ministere inca nu este cazul transarii generatiilor, insa de cine va castiga alegerile la Presedintie din aceasta toamna depinde felul in care va fi croita Romania de noua generatie. In acelasi timp, aceste alegeri pentru Presedintie sunt dominate de confuzie. Gradul de nehotarare este mare. Aliantele politice care s-au facut si desfacut in ultimii doi ani au maximizat confuzia si lipsa de repere a alegatorilor, potrivit ZF.

Restantele la credite lovesc si piata asigurarilor

Asigurarile de credit, altadata o importanta sursa de venituri pentru companii, aproape ca au disparut de pe piata. Explozia restantelor a determinat nu doar o crestere substantiala a platilor catre banci, ci si scaderea drastica a apetitului asiguratorilor pentru vanzarea acestui produs. Practic, in acest moment, doar doua societati mai vand asigurari pentru credite, noteaza Capital.

Cel mai bogat om din Romania a mai lichidat o afacere: ultimii 165 de salariati au fost dati afara

Ultimii 165 de salariati ai Combinatului de ingrasaminte chimice Amurco Bacau, parte a grupului InterAgro detinut de omul de afaceri Ioan Niculae, vor intra in somaj din noiembrie, potrivit comunicarii transmise la Agentia de Somaj, dupa ce societatea a intrat in insolventa in urma cu trei luni, scrie gandul.info

Seful CFR Marfa: „Conservarea, inchiderea unor linii de cale ferata este o greseala. CFR Marfa isi preia de pe sectiile secundare 65% din trafic

“Inchiderea a circa 40% din reteaua de cale ferata, cum este prevazut in Master Planul General de Transport, este o „greseala“, care va afec­ta businessul CFR Marfa, cel mai mare operator de pe aceasta piata, spune George Buruiana, care conduce in prezent transportatorul de marfa, arata ZF.

Taxiurile ajung mai repede online. Cum a schimbat Internetul viata taximetristilor din Bucuresti

Oricine a stat macar o zi in Bucuresti stie cat de greu e sa gasesti un taxi. Si asta cu toate ca, fata de multe metropole europene, Capitala noastra sta bine la numarul de masini galbene. Problema pare a fi strict una de comunicare intre clienti si taximetristi, astfel ca aplicatiile online ar trebui sa o rezolve, arata stirileprotv.ro. Sau poate ca de fapt ele nu fac decat sa duca conflictul surd intre soferi si pasagerii lor la urmatorul nivel?

De la iPhone incoace, romanii "consuma" de trei ori mai multe minute la telefon

Lansarea iPhone-ului in 2007 a insemnat nu doar intrarea intr-o noua era, a smartphone-urilor si a conectivitatii marite, ci a implicat un apetit marit pentru comunicare mobila, trimitere de SMS-uri sau navigare pe Internet mobil. Utilizatorii romani au profitat din plin in ultimii sapte ani de noile tehnologii, datele stand marturie, potrivit wall-street.ro

Care sunt pariurile bancherilor elvetieni de la UBS: Stati pe dolari si actiuni americane, evitati „cash“-ul si aurul

Un portofoliu pregatit pentru a rezista conditiilor turbulente de pe pietele financiare ar trebui sa contina actiuni si obligatiuni ale companiilor din SUA, dolari americani, dar si contracte de tipul optiunilor prin care se poate profita de volatilitatea de pe burse, in opinia lui Christopher Wright, strateg cross-asset la banca elvetiana UBS, scrie ZF.

Meseria momentului: salarii de mii de euro

Meseria de IT-ist este una dintre cele mai banoase pentru tinerii din generatia actuala, dar ea mai implica si alte cerinte, nu doar sa stii sa lucrezi la calculator. «Fa-te inginer, e meserie de viitor», ne sfatuiau parintii pe vremea comunistilor, cand tara trebuia „industrializata“ si economia avea nevoie de specialisti in metalurgie, constructii de masini, transporturi, energie. Astazi sunt la moda IT-istii. Companiile cauta absolventi de facultate din domeniul computerelor si nu le vine foarte usor sa ii gasesca, arata Capital.

Deflatia, un pericol pentru Europa, dar un atu pentru SUA

Europa e in pragul unei recesiunii care ar putea avea ca efect scaderea preturilor si a salariilor, in timp ce Statele Unite ar putea sa profite de deflatie, in conditiile in care cresterea ofertei de petrol si gaze reduce costul energiei si impinge economia spre crestere, arata Bloomberg.