Radu Georgescu vinde a patra companie creata de la zero, un tanar de 29 de ani din Militari si-a facut o platforma online unde totul costa 50 de lei, iar Ucraina ar putea primi ajutor de 3 miliarde de dolari de la Banca Mondiala
In fiecare dimineata citim site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
Radu Georgescu vinde a patra companie creata de la zero, serverul de e-mail Axigen
Cel mai cunoscut antreprenor roman din IT, Radu Georgescu, este la a patra vanzare a unui business, dupa ce a construit companii vandute catre Microsoft, Naspers si fondul Francisco Partners din SUA, informeaza Ziarul Financiar.
Axigen, un software care le permite companiilor sa-si creeze propriul server de me-sagerie electronica (e-mail), a fost vandut de catre antreprenorul roman Radu Georgescu catre un grup de antreprenori romani, proprietari ai companiei Modulo Consulting, un integrator de solutii de IT pentru operatori de comunicatii, cu afaceri de circa 640.000 de euro anul trecut.
„De-a lungul timpului noi am fost cei care am implementat unele dintre cele mai mari proiecte de Axigen. Nu cele mai multe, ci cele mai mari. Am implementat Axigen in Statele Unite, in Letonia, chiar si in Roma¬nia. Avem o relatie de lunga durata cu Radu Georgescu, iar in momentul in care a aparut oportunitatea ca noi sa luam Axigen, am facut-o“, a declarat pentru ZF Bogdan Moldovan, unul dintre cei patru actionari ai Mo-dulo Consulting care au preluat toate actiunile Axigen Messaging SRL de la Radu Georgescu si partenerul sau Diwaker Singh.
Ponta anunta intrarea in vigoare a patru programe destinate IMM-urilor
Patru programe pentru IMM-uri si tinerii antreprenori vor intra in vigoare in lunile martie si aprilie, a anuntat duminica premierul Victor Ponta, intr-o postare pe blog, scrie Capital.ro.
"Guvernul pe care il conduc va fi primul care va respecta legea conform careia IMM-urile sunt sustinute de la buget cu minimum 0,4% din PIB. Ma bucur sa anunt ca luna aceasta vor intra in vigoare patru programe menite a ajuta IMM-urile si tinerii antreprenori. Este vorba de programele Tineri Intreprinzatori, Stimularea Femeilor Manager, la care inscrierile vor fi deschise de maine, programul Start, care va incepe de saptamana viitoare, si programul de dezvoltare pentru IMM-uri, disponibil din luna aprilie", sustine Victor Ponta, citat de Agerpres si preluat de Capital.ro.
Premierul arata ca, pe langa schema de minimis de 2 miliarde lei (cu posibilitate de prelungire la 4 miliarde lei), care faciliteaza accesul la credite prin mecanismele de garantare si contragarantare, la care exista peste 7.000 de IMM-uri aplicante eligibile la final de ianuarie, in luna martie si aprilie intra in functiune patru programe.
Salariile se dezgheata, datoriile se reduc, doar sentimentul consumatorilor mai tine pe loc REVENIREA consumului
Salariile din mediul privat au inregistrat in ianuarie o crestere puternica, de 5,7%, ritm nemaiatins de 2 ani, formand astfel un mediu fertil pentru revenirea consumului in acest an, sustin economistii. Tot ce lipseste pentru ca economia sa fie propulsata si de cererea interna tine de sentimentul puternic negativ al consumatorilor, noteaza Wall-Street.ro.
De altfel, ultimii ani ai economiei romanesti au fost caracterizati de lipsa de incredere a consumatorilor, care in contextul unei cresteri reale a veniturilor au preferat sa nu se indatoreze sau sa isi acopere datoriile si sa economiseasca putinul ramas. Ca urmare, creditarea a batut pasul pe loc, serviciul datoriei populatiei a scazut, iar soldul depozitelor a urcat chiar daca dobanzile la plasamentele oferite de banci au coborat abrupt.
In acest context, consumul nu avea un mediu prielnic ca sa isi revina.
"In general, romanii au o capacitate de a consuma destul de redusa, daca tinem cont de venitul disponibil ramas dupa achitarea serviciului datoriilor. Insa, remarcam acum o scadere a gradului de indatorare care pare sa creeze un spatiu pentru revenirea consumului", a declarat pentru WALL-STREET.RO Ionut Dumitru, economistul sef al Raiffeisen Bank.
Un tanar de 29 de ani din Militari si-a facut o platforma online unde totul costa 50 de lei
Laurentiu Matache, un tanar in varsta de 29 de ani din Bucuresti este cel care a pus bazele microjoburi.ro, “o platforma online de unde poti cumpara orice serviciu cu 50 de lei, scrie Business Magazin.
Microjoburi.ro ofera servicii care se intind pe multe domenii, de la meditatii pana la plimbari de caini. Toate au pretul de baza de minim 50 de lei, insa acesta poate creste daca exista cerinte speciale.
"Platforma are doua tipuri de activitati: microjoburi prestate online (precum design de logo, design de website) si microjoburi prestate offline, in afara platformei (cum ar fi babysitting sau meditatii)”, explica Laurentiu Matache. “Cumparatorii fie pot cauta pe platforma serviciul de care au nevoie, fie pot sa solicite un serviciu personalizat; ei pot alege intre mai multi prestatori in functie de istoricul lor in platforma: calificativele si evaluarile acordate de cumparatori anteriori".
Ideea nu este una originala, insa ea nu a mai fost pusa in practica in Romania. Fondatorul considera ca secretul a fost determinarea unui pret atragator pentru publicul tinta.
Tara in care un sat se vinde cu jumatate din pretul unui garaj din Londra
Criza economica din zona euro a lasat Spania, una dintre tarile europene cel mai afectate, cu orase fantoma, neterminate si parasite, dar si cu sate fantoma, care acum sunt la mare cautare in randul strainilor care vor sa se retraga la tara dupa pensionare, pentru un trai linistit.
Sate intregi sunt scoase la vanzare in Spania, la preturi care variaza intre 60.000 si 240.000 de euro, bani pentru care primesc o casa principala, alte cinci sau sase cladiri, un izvor cu apa proaspata si un teren agricol, scrie Daily Mail, preluat de Incont.ro. Putrezite si abandonate, aceste sate fantoma din Spania au fost lasate in paragina de locuitorii care au plecat la oras pentru a-si gasi locuri de munca, in timpul crizei financiare din anii trecuti, care a rapus dezvoltarea economica a tarii.
Obiectivul ministrului IMM: Facilitati pentru toata lumea la crearea primei firme. Inclusiv pentru batrani, pensionari
Facilitatile legale existente pentru tinerii care isi deschid o firma trebuie extinse la nivelul intregii populatii, astfel incat orice persoana, inclusiv batranii si pensionarii, sa isi poata infiinta prima firma, a declarat noul ministru delegat pentru IMM, Florin Jianu, informeaza Mediafax.ro.
"Primul meu obiectiv este sa dam sansa fiecarui roman, oricarui om care nu a avut in tara asta o firma, sa-si poata deschide o firma, pur si simplu translatand stimulentele care exista intr-o lege pentru intreprinzatorii debutanti - deschidere fara costuri la Registrul Comertului, cu deduceri de taxe la angajator pentru minimum 2-maximum 4 angajati, grant de 10.000 ero de la stat reprezentand 50% din planul de afaceri si imprumut garantat de stat pana la 80.000 euro - sa extind la nivelul intregii populatii. Fiecare om din aceasta tara, fie el batran, pensionar, orice tip de categorie umana, sa dam posibilitatea fiecarui roman sa isi deschida o prima firma, daca nu a avut niciodata", a spus noul ministru, la Antena 3.
Arpad Paszkany, prins in ofsaid cu o afacere de 34 de milioane de euro. Cum ramas firma ce detine cel mai mare mall din Ardeal fara terenul de sub constructie
Arpad Paszkany, proprietarul echipei de fotbal Cfr Cluj, a fost „creierul“ unei afaceri controversate de 34 de milioane de euro, care are la mijloc mallul Polus Center, cel mai mare din Ardeal. Mai exact, milionarul ar putea suporta daune dupa ce a vandut, alaturi de partenerii sai, un teren pe care devenisera proprietari in urma unei tranzactii declarate nelegala de instanta, relateaza Adevarul.ro.
Compania austriaca Immofinanz Group, unul dintre cei mai mari cinci investitori imobiliari din Europa, care are in proprietate complexul comercial Polus Center, primul mall din judetul Cluj, s-a trezit in situatia de a ramane fara terenul de sub mall. Asta dupa ce, in 14 februarie, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a anulat contractul de vanzare-cumparare a terenului de 34 de hectare, pe care este ridicat complexul (mallul ocupa efectiv 27 de hectare, restul fiind terenul din apropiere). "Creierul" tranzactiei din 2006, atunci cand austriecii au cumparat intreaga afacere Polus Transilvania, pentru 210 milioane de euro, a fost omul de afaceri clujean Arpad Paszkany. Acesta, impreuna cu asociatii lui, detineau mallul situat la iesirea din Cluj-Napoca spre Oradea, precum si terenul de 34 de hectare, evaluat acum la 34 de milioane de euro.
Unde isi pot plati bucurestenii taxele si impozitele locale cu cardul bancar
Bucurestenii isi pot plati taxele si impozitele locale cu cardul si in locatii speciale, deschise in centre comerciale si sucursale bancare, potrivit Gandul.info.
Plata taxelor si impozitelor locale se poate face in cadrul locatiilor speciale cu orice tip de card bancar, cu ajutorul aceluiasi sistem informatic disponibil si la administratiile fiscale. Astfel, in baza actului de identitate, contribuabilii vor afla cu exactitate sumele de plata, inclusiv eventualele restante, si pot decide sa le plateasca partial sau integral.
Gandul a scris recent ca la aproape trei ani de la lansare, portalul ghiseul.ro prin care romanii isi pot plati online taxele si impozitele locale, dar si amenzile, se dovedeste un esec rasunator. Mai putin de 1% dintre contribuabilii persoane fizice si-au platit online darile locale prin Sistemul National Electronic de Plata Online a taxelor si impozitelor utilizand cardul bancar (SNEP), reiese din datele obtinute de gandul.
Noi magazine de lux pe Calea Dorobanti din Bucuresti. Ce retaileri platesc chirii de 100.000 euro anual
Calea Dorobanti pare sa atraga din nou retailerii de lux, asta dupa ce in criza multi dintre ei si-au facut bagajele si au plecat. Parterul galeriilor comerciale Mario Plaza de pe Calea Dorobanti a fost cumparat de Romconsulting, companie care detine mai multe spatii comerciale din Bucuresti. Pe langa retailerii care au magazine aici - Marionnaud, Elleganza, Yankee Land sau Stefanel, Romconsulting a semnat contracte cu noi nume pentru artera bucuresteana: Trussardi si Dacris, retailerul care a avut anul trecut o cifra de faceri de aproape 16 milioane de euro.
In apropiere de renumita cafenea Pascucci, se vor deschide alte doua noi magazine: Kultho si Spend'or. Nu doar aceste noi nume sunt vedete acum pe Dorobanti. Un magazin cu articole de imbracaminte pentru copii se va deschide in curand. Italienii de la Miniconf vor deschide un magazin sub brandul iDo.
"Calea Dorobanti a inregistrat in ultima perioada mult interes din partea brandurilor premium si de lux datorita chiriilor sensibil mai mici decat pe Calea Victoriei si a faptului ca zona este mult mai accesibila pentru locuitorii din nord, care reprezinta principalul target al acestora. Ambele artere, Calea Victoriei si Dorobanti sufera din punct de vedere al locurilor de parcare dar, daca in Calea Victoriei optiunile sunt extreme de limitate, pe Calea Dorobanti situatia este putin mai buna existand optiunea de a parca de-a lungul bulevardului. Pe Calea Dorobanti sunt prezenti retaileri precum Canali, Moschino, Victoria 46, sau Madison Perfumery", a declarat pentru Economica.net Bogdan Marcu, directorul departamentului de retail din cadrul comapaniei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.
Banca Mondiala intentioneaza sa acorde Ucrainei un ajutor de trei miliarde de dolari
Banca Mondiala (BM) a anuntat luni ca este pregatita sa acorde in acest an un ajutor de "pana la trei miliarde de dolari" pentru Ucraina, o tara afectata de probleme financiare grave si o criza politica profunda, relateaza AFP.
"Banca Mondiala a primit o cerere de ajutor din partea Guvernului interimar ucrainean si este pregatita sa vina in ajutorarea poporului ucrainean", a anuntat institutia intr-un comunicat, fara sa precizeze forma pe care o va lua acest ajutor. Banca Mondiala a precizat doar ca valoarea ajutorului ar putea atinge "pana la trei miliarde de dolari".
Instalate la putere la sfarsitul lunii februarie dupa destituirea lui Viktor Ianukovici, noile autoritati de la Kiev au cerut asistenta financiara de la Fondul Monetar International (FMI) si asteapta "cel putin" 15 miliarde de dolari.