Cati bani iti iau bancile ca sa-ti administreze finantele. Topul comisioanelor la cele mai mari banci din Romania

Cele mai mari costuri lunare de administrare a unui cont curent sunt percepute de UniCredit Tiriac Bank, de 7,5 lei, urmata de OTP Bank, cu 5 lei, in timp ce Banca Transilvania si Marfin Bank nu taxeaza clientii pentru acest serviciu. In topul celor mai mari comisioane se regasesc de asemenea BCR, cu 4,5 lei/luna, si BRD, cu 0,8 euro (circa 3,55 lei), iar Volksbank, Banca Romaneasca, ProCredit Bank si Credit Europe Bank se situeaza pe palierul de mijloc, cu o taxa lunara de 3 lei, reiese din raportul "Evolutia concurentei in sectoare cheie - 2014", realizat de Consiliul Concurentei. Vedeti TOPUL bancilor cu cele mai mari comisioane pe www.stirileprotv.ro.

IT&C poate deveni motorul cresterii economice: Informatiile si telecomul au fost al doilea contributor la cresterea PIB pe primele 9 luni

Sectorul IT&C a crescut absolut spectaculos ca valoare adaugata, ajungand de la 21 de miliarde de lei anul trecut la 24 de miliarde de lei in primele trei trimestre din 2014. Cresterea exceptionala a valorii adaugate in sectorul „Informatii si telecomunicatii“ cu 15% pe primele 9 luni din 2014 fata de aceeasi perioada a anului trecut a determinat o contri­bu­tie la cresterea economica de 2,8% a PIB in aceasta perioada, cu 0,7% din partea acestui sector, cu toate ca ponderea sa este de doar 5%, iar industria a fost pe primul loc ca pondere in PIB, potrivit www.zf.ro.

Ponta versus FMI: De la “boala crizei mondiale” si “sinucidere nationala” la “certificat de sanatate”

Premierul Victor Ponta, aflat in aceasta saptamana, in pline negocieri cu Fondul Monetar International, a avut pozitii contradictorii fata de institutia financiara. Inainte de a deveni prim ministru contesta foarte dur acordul, numindu-l sinucidere nationala, si admira Ungaria pentru curajul de a-I pune capat. Dupa ce a preluat sefia guvernului, a folosit FMI ca “certificat de sanatate fiscala” si ca reper in disputele politice, noteaza www.capital.ro.

Utilizatorii care vor sa faca "bani pe net", in pericol: numele Facebook este folosit pentru a le fura conturile

Mai multe banci din Romania au raportat institutiilor abilitate tentative de frauda tintite catre utilizatorii romani ai retelei sociale Facebook, interesati sa castige bani lucrand de acasa, sau, mai simplu, sa faca "bani pe net". Din pacate pentru cei care au fost fraudati deja, bancile nu ii vor despagubi, pagubele urmand sa fie suportate de utilizatori din propriul buzunar. Vedeti cum functioneaza schema pe www.wall-street.ro.

Revolutia RCA a scos oamenii in strada. Cu cat s-ar putea scumpi politele auto obligatorii anul viitor

Politele RCA s-ar putea scumpi, de anul viitor, cu 15-30%. Motivul: companiile de asigurari nu vor mai putea acoperi, din 2015, pierderile suferite pe segmentul politelor RCA din veniturile obtinute pe alte categorii de asigurari. Prevederea este cuprinsa intr-o norma emisa recent de arbitrul asigurarilor, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), scrie www.gandul.info.

Despagubirea calatorilor pentru intarzierea trenurilor se amana pana in 2019

Potrivit unui Regulament al Comisiei Europene adoptat inca din 2007, calatorii trebuie despagubiti cu 25% pana la 100% din pretul biletului, daca trenurile intarzie. Romania a obtinut o derogare in 2009 pana la termenul 3 decembrie 2014, astfel ca de ieri trebuia sa inceapa plata despagubirilor. Dar pe 3 decembrie 2014, Guvernul a adoptat o Hotarare prin care acest termen se prelungeste pana la 3 decembrie 2019, scrie www.adevarul.ro.

Povestea lui Lakshmi Mittal, CEO-ul celui mai mare producator de otel din lume

Mittal a absolvit Colegiul St. Xavier din Calcutta si a inceput sa lucreze alaturi de tatal sau in industria otelului. Din cauza conditiilor grele impuse de guvernul indian, la varsta de 26 de ani a deschis prima fabrica de otel peste hotare, in Indonezia. De-a lungul carierei sale, Lakshmi Mittal a fost in centrul a numeroase controverse. A fost acuzat de catre mai multe organizatii ca impune conditii de munca similare sclaviei. Scandalul a escaladat in decembrie 2004, atunci cand 23 de oameni au murit intr-o mina din Kazahstan din cauza echipamentelor invechite de detectare a gazelor. In 2002, a fost implicat intr-o disputa referitoare la privatizarea combinatului siderurgic de la Galati, noteaza www.businessmagazin.ro.

Airbus a declansat o angheta interna, confirmand faptul ca procurorii germani ancheteaza posibile fapte de coruptie la contractele cu Romania si Arabia Saudita

Airbus Defence and Space a lansat o ancheta interna in urma unor suspiciuni de coruptie vizand contracte incheiate cu Arabia Saudita si Romania, a anuntat un purtator de cuvant miercuri, confirmand ca au fost efectuate perchezitii in Germania la solicitarea Parchetului din Munchen, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Scaderea pretului petrolului contribuie la cresterea economica a tarilor din sudul Europei, grav afectate de criza financiara

Scaderea pretului petrolului da un ajutor neasteptat asa-numitelor tari periferice din sudul Europei, costul mai redus al carburantilor contribuind la cresterea cererii interne, relateaza Bloomberg. Un pret al petrolului cuprins intre 80-90 de dolari pe baril ar putea contribui cu 1 punct procentual la cresterea economiei Spaniei, a patra ca marime in Europa, potrivit guvernului de la Madrid.

Guvernul britanic introduce o "taxa Google", de 25% din profiturile repatriate de multinationale

Guvernul britanic a anuntat miercuri introducerea unei noi taxe, supranumita "taxa Google", de 25% din profiturile obtinute in Marea Britanie, dar repatriate, de companiile care vor sa scape de impozite prin scheme fiscale complexe, relateaza AFP, preluata de Mediafax.

Alerta de gradul zero in fabricile Samsung din Coreea de Sud. Inclusiv copiii angajatilor cad victima toxicitatii la care sunt expusi parintii lor

Copiii muncitorilor de la fabricile de dispozitive semiconductoare ale companiei Samsung din Coreea de Sud sunt victimele toxicitatii la care au fost expusi parintii lor, confruntandu-se cu numeroase probleme de sanatate, sustine The Huffington Post. In ultimii ani, Samsung Corporation s-a confruntat cu numeroase acuzatii in legatura cu sanatatea unora dintre muncitorii sai din Coreea de Sud.