OBI inchide magazinele din Romania de la 1 septembrie: Jumbo ia locul retailerului german in cinci din cele sapte locatii

Retailerul german de bricolaj OBI, unul dintre cei mai mari jucatori de profil de pe piata europeana de Do It Yourself (DIY), se va retrage oficial de pe piata locala de la 1 septembrie, unde detine un numar total de sapte magazine. Angajatii companiei germane au primit o instiintare in cursul acestei saptamani potrivit careia de la 1 septembrie retailerul de bricolaj OBI va inchide magazinele, iar o parte dintre acestea vor fi inchiriate de catre un alt retailer, scrie www.wall-street.ro.

O promisiune pentru un „vis“ de 24 de ani: „Pana in 2020 avem autostrada de la Constanta la Nadlac“

In 2020, la mai bine de 30 de ani de la Revolutie, Romania ar trebui sa aiba in sfarsit o autostrada care sa strabata tara de la Constanta la Nadlac, pana la granita cu Ungaria, a declarat Narcis Neaga, directorul general al Companiei de Drumuri (CNADNR), in timp ce guvernul Ponta s-a angajat ca pana atunci sa construiasca 1.800 de kilometri de autostrada. „Vom trece muntii pana in 2020. Sibiu -Pitesti si Comarnic - Brasov vor fi facute in paralel. Ele nu se canibalizeaza. Sunt lucruri complet diferite ca destinatie. Vor fi finalizate amandoua, cu modalitati de finantare diferite“, a declarat seful CNADNR, citat de Ziarul Financiar.

Munca temporara, metoda de angajare preferata a companiilor

Intr-o perioada in care locurile de munca sunt din ce mai greu de gasit, recrutorii au cel mai mult de castigat. Marturie stau si cifrele furnizate de Institutul National de Statistica, conform carora firmele care presteaza aceste servicii au incasat venituri mai mari cu 30%, in primul trimestru din 2014, fata de aceeasi perioada din 2013. Situatia este favorabila si pentru agentiile care recruteaza personal pentru munca temporara. Dintre cele 466 de firme autorizate pentru recrutarea in regim temporar, 13 acopera 70% din piata muncii temporare si au inregistrat in 2013 afaceri in valoare de peste 216 milioane de euro, ceea ce inseamna o crestere de 21% fata de 2012, conform unei statistici realizate de Asociatia Romana a Agentilor de Munca Temporara (ARAMT). Cele mai mari companii care se ocupa de recrutarea de personal temporar sunt Adecco, Manpower, Lugera, Trenkwalder si APT Group, scrie www.capital.ro.

Cum arata economia judetului Cluj, noua „fabrica de antreprenori“ a Romaniei, judetul unde industria nu a murit, dar s-a mutat din oras in parcurile industriale

Clujul a reusit, prin parcurile sale industriale, sa ramana un pol al productiei (Bosch, De’Longhi, Emerson), desi fabricile cu traditie din municipiu (Napolact, Ursus, Tricotaje Somesul, Feleacul) au fost demolate rand pe rand si transformate in proiecte imobiliare. Clujul are, dupa Bucuresti, cel mai mare numar de companii din tara (peste 32.000 de firme in 2012), se afla pe locul al treilea dupa castigul salarial mediu net, cu 1.890 de lei in decembrie 2013 (Bucurestiul are 2.474 de lei, iar Ilfovul 2.138 de lei), iar la capitolul „pofta de business” a tinerilor antreprenori Clujul a batut Capitala (cu peste 1.750 de start-up-uri ale tinerilor debutanti fata de 1.370 in Bucuresti), potrivit unei analiza a Ziarului Financiar.

"Am stat si in manastiri, practic am dormit pe podea". Aventurile romanesti ale Printului Charles, intr-un INTERVIU EXCLUSIV pentru Stirile ProTV

Avem o tara superba, cu peisaje unice. Nu mai exista in toata lumea pajisti cu flori salbatice si paduri atat de frumoase ca la noi, este convins Printul Charles, mostenitorul coroanei britanice si, cu siguranta, cel mai bun ambasador al Romaniei. Alteta Sa a acordat un interviu in exclusivitate Stirilor Pro TV, in care vorbeste cu dragoste si admiratie despre locurile fermecatoare pe care le-a vizitat la noi si despre primele sale experiente ca turist in Romania, acum 16 ani. "Este minunat ca in Romania aveti foarte multe ferme de mici dimensiuni. Iar felul in care se cultiva pamantul a creat niste peisaje fenomenale si o biodiversitate uimitoare. Pajistile cu flori salbatice sunt absolut unice, nu doar in Europa, ci in toata lumea. Nu mai exista asa ceva in alta parte. Peisajele extraordinare cu pasuni, pajisti si paduri", spune Printul Charles. Vedeti interviul pe www.stirileprotv.ro.

Harta judetelor: Administratiile financiare care au intrat pe rosu in plina crestere economica

Intr-un trimestru in care economia a crescut cu 3,8%, nu mai putin de zece ANAF-uri judetene au livrat la bugetul national mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut. Reprezentantii lor se plang ca rezultatele negative ar fi aparut pentru ca firmele mari din judetele lor "au fost luate la Bucuresti". Capitala, Cluj si Timis, trei dintre cele mai importante surse de venituri la bugetul statului, au inregistrat scaderi ale sumelor colectate in primul trimestru al acestui an. Daca Timis a avut o scadere de doar 0,56% si Cluj de 4,59%, Bucurestiul a inregistrat o adevarata prabusire a veniturilor, cu aproape 15%, noteaza www.economica.net.

Tinerii care pleaca sa studieze in strainatate nu stiu de ce sa se intoarca in Romania

Ce le aduc tinerilor diplomele cu stampile de Franta, Anglia, Germania, Olanda, cum pot fi eu recrutati si, mai ales, cum pot fi maximizate abilitatile lor pentru dezvoltarea economiei locale? “In sute de interviuri telefonice sau fata in fata, am observat extremele: 10% nici nu isi mai pun problema de a se intoarce in Romania, 10% sunt patrioti si isi doresc sa se intoarca, iar restul spun m-as intoarce, dar nu stiu la ce", explica Adriana Comaneci, managing partner al companiei de recrutare Reviro, parte a grupului Educativa, cum se impart absolventii romani din strainatate, citata de Business Magazin.

Piste de biciclete in locul cailor ferate. Aceasta este strategia Guvernului pentru eficientizarea sectorului feroviar

Guvernul va desfiinta intre 25% si 40% din liniile ferate, iar pe tronsoanele respective se vor amenaja „drumuri pentru transportul in comun, artere pietonale si chiar piste pentru biciclisti“, potrivit unui memorandum de masuri pentru eficientizarea sistemului de transport feroviar. Scoatem sinele de cale ferata si traversele, apoi pe „drumul“ astfel rezultat vor circula autobuze, iar daca nici varianta cu autobuze nu va fi viabila, vom amenaja piste pentru biciclete. Aceasta este, pe scurt (fara gluma!), viziunea Guvernului privind eficientizarea sistemului feroviar, revelata intr-un memorandum prezentat intr-o prima lectura in sedinta de miercuri a Executivului, potrivit www.adevarul.ro.

Cea mai mare achizitie facuta vreodata de Apple. Gigantul IT cumpara producatorul de casti Beats, fondat de artistul hip-hop Dr. Dre

Apple a confirmat ca va achizitiona producatorul de casti Beats Electronics. Valoarea intetegerii se ridica la 3 miliarde de dolari si este cea mai mare achizitie facuta de Apple pana in prezent, scrie BBC News. CEO-ul Apple, Tim Cook, a spus ca va permite firmei proaspat achizitionate “sa continue sa creeze cele mai inovative produse si servicii muzicale din lume”. Beats a fost fondata in 2008 de producatorul muzical Jimmy Iovine si de artistul hip-hop Dr. Dre si este cel mai bine cunoscuta pentru castile pe care le produce. La inceputul acestui an, compania a inceput sa ofere si continut muzical, pe baza de abonament.

Forbes: Angela Merkel ramane cea mai puternica femeie din lume

Cancelarul german Angela Merkel ramane cea mai puternica femeie din lume si este urmata de presedinta Bancii centrale americane (Fed) Janet Yellen, potrivit clasamentului anual intocmit de Forbes. Este a patra oara consecutiv cand Merkel se impune pe primul loc in clasamentul celor mai puternice femei din lume si a noua oara in decurs de 11 ani. Filantroapa si femeia de afaceri americana Melinda Gates se afla pe locul trei, ca anul trecut, presedinta braziliana Dilma Rousseff coboara de pe pozitia a doua pe pozitia a patra, iar franceza Christine Lagarde, directoarea Fondului Monetar International (FMI), urca doua locuri, de pe locul sapte pe locul cinci.

McDonald’s vrea sa returneze actionarilor pana la 20 de miliarde de dolari, pana in 2016, si sa vanda 1.500 de magazine, in franciza

McDonald’s vrea sa returneze actionarilor pana la 20 de miliarde de dolari pana in 2016, prin dividende si rascumparari de titluri, anuntul anuland sperantele ca grupul va cheltui mai mult pentru stimularea actiunilor, care au rcat cu doar 2% in ultimele 12 luni, relateaza Bloomberg. Planul reprezinta o majorare de pana la 20% a fondurilor returnate detinatorilor de titluri in perioada 2011-2013, se arata intr-un comunicat al companiei. McDonald’s intentioneaza totodata sa vanda 1.500 de magazine, in sistem de franciza, pana in 2016, mai ales in Europa, Orientul Mijlociu, Africa si regiunea Asia-Pacific.