La ce trebuie sa te uiti cand iti alegi asigurarea de locuinta; cinci masuri care ar creste economia cu 5% pe an si ne-ar ajuta sa traim ca in Vest; amenzile rutiere din tarile vecine si cum sta Romania
In fiecare dimineata citim site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
Schema prin care padurile Romaniei sunt retrocedate ilegal si rase de pe fata pamantului. Alex Dima: "Au atentat la dreptul nostru la aer liber"
Sute de mii de hectare de padure au fost retrocedate ilegal in ultimii ani in Romania si pana acum nimeni nu a fost pedepsit. Totul s-a intamplat cu acordul si cu directa participare a unor politicieni, judecatori si sefi de directii silvice. Din pacate, tocmai cei care ar fi trebuit sa pazeasca padurea au format adevarate retele de crima organizata. Alex Dima ne-a vorbit in repetate randuri despre aceste jafuri la "Romania, te iubesc". Citeste mai multe despre mafia lemnului pe www.stirileprotv.ro.
La ce trebuie sa te uiti cand iti alegi asigurarea de locuinta
Nu intotdeauna sectiunea „ riscuri asigurate” este cea mai importanta parte a unei polite de locuinta. In fapt, daca nu parcurgi cu atentie capitolul „ excluderi” poti avea surprize mai mari decat ai putea crede. Cel putin trei societati de asigurare importante din Romania limiteaza, in cazul asigurarilor de locuinta, dreptul legal la succesiune. Mai clar, contractul de asigurare prevede la sectiunea „excluderi” ca mostenitorii benficiarului nu pot ridica pretentii de despagubire in cazul decesului acestuia. In situatia asigurarii de locuinta, care acopera inclusiv riscuri letale cum ar fi cutremurul sau alunecarile de teren, o astfel de clauza contractuala este extrem de importanta, potrivit www.economica.net.
Cinci masuri care ar creste economia cu 5% pe an si ne-ar ajuta sa traim ca in Vest
Ideea unei cresteri anuale sustinute, de 5% pe an, pe parcursul unui deceniu, adoptata de politicieni, de administratia centrala si de cele locale, consfintita in proiecte legislative coerente, ar putea scoate Romania din coada clasamentelor europene si ar rezolva chestiuni majore, sociale si economice. Care sunt principalele cinci masuri pe care le propune mediul de afaceri intr-un astfel de scenariu? Business Magazin a chestionat, in aceasta privinta, un grup important de oameni de afaceri si prezenta raspunsurile lor.
Atitudinea autoritatilor fiscale a fost perfect „paralela“ cu businessul si a devenit antibusiness
Fiscalitatea a fost si a ramas o „piatra de moara“ care trage Romania in jos in clasamentele competitivitatii economice. Atitudinea autoritatilor fiscale din Romania a fost perfect „paralela“ cu businessul, iar in prezent a devenit antibusiness. Iar aceasta relatie dintre Fisc si mediul de afaceri local, schimbarile frecvente ale legislatiei fiscale si numarul mare de taxe sunt piedici care stau in calea cresterii competitivitatii economice a Romaniei, in opinia expertilor in fiscalitate si a avocatilor care au participat la conferinta „Cum poate fiscalitatea sa propulseze Romania in topurile competitivitatii economice“ organizata de Ziarul Financiar.
Procesele care pot ingropa definitiv Astra Asigurari
Risc Soarta societatii de asigurare aflata deja in procedura de administrare speciala ar putea fi decisa in sala de tribunal. Executarea a doua polite cu valoare cumulata de peste 30 de milioane de euro, precum si sumele cerute de victimele accidentelor rutiere ori de rudele acestora, pentru vatamari corporale si decese, pot duce Astra in incapacitate de plata. Viitorul companiei Astra Asigurari nu depinde doar de abilitatea administratorului special de a atrage sumele necesare unei majorari de capital de aproape 100 de milioane de euro, ci si de judecata mai multor magistrati, noteaza www.capital.ro.
Amenzile rutiere in tarile vecine. Cum sta Romania?
Amenzile rutiere din Romania sunt similare cu sanctiunile din Ungaria pentru cele mai frecvente abateri, precum nepurtarea centurii de siguranta sau folosirea telefonului mobil, insa daca primim aceeasi amenda in Bulgaria putem spune ca am avut discount pentru ca valoarea este cu aproape 40% mai mica, scrie www.wall-street.ro.
Se fac angajari. Ce posturi libere sunt la Cancelaria primului ministru, DNA, Curtea de Conturi, ministere si primarii
Pe portalul specializat pentru posturi vacante in administratia publica din Romania - posturi.gov.ro - sunt afisate in prezent aproximativ 450 de locuri de munca libere. Intre angajatori se numara Cancelaria Primului Ministru, care cauta un director la Directia servicii online si design, Directia Nationala Anticoruptie (DNA), care are nevoie de un specialist in constructii, Curtea de Conturi - care vrea un expert la Serviciul Relatii Externe si Protocol si Consiliul Concurentei, care are un post liber de director adjunct la Directia Juridic-Contencios, noteaza www.gandul.info.
Cat castiga UE din pretul scazut al petrolului
Uniunea Europeana ar putea economisi pana la 80 de miliarde de dolari anul viitor din importul de energie, daca pretul petrolului ramane scazut, ceea ce ar reduce presiunea pusa pe companii si gospodarii de conditiile economice actuale din regiune, potrivit unei cercetari initiate de Reuters. Costurile pentru importurile de petrol, gaze naturale si carbune in Uniunea Europeana s-au ridicat la aproximativ 500 de miliarde de dolari in 2013, trei sferturi din aceasta suma mergand spre importul de petrol.
Putin il acuza pe Obama de atitudine “ostila” fata de Moscova. “Tentativa de a exercita santaje asupra Rusiei este imprudenta”
Presedintele rus Vladimir Putin l-a acuzat pe omologul sau american Barack Obama ca are o atitudine "ostila" fata de Rusia, intr-un interviu pentru cotidianul sarb Politika difuzat miercuri de Kremlin, relateaza AFP, preluata de Mediafax. Putin s-a referit la ultimul discurs al lui Obama la Adunarea Generala a Natiunilor Unite, in care presedintele american a mentionat "agresiunea Rusiei in Europa", cu trimitere la criza ucraineana, printre principalele amenintari din lume.
Audi testeaza masini autonome la viteze de pana la 305 kilometri pe ora
Doua sedanuri Audi RS7, dintre care unul autonom, s-au intrecut pe o pista de incercari din nordul Germaniei, iar castigatorul, la o diferenta de 5 secunde, a fost cel a carui tehnologie ii permite sa ruleze fara sofer, relateaza Bloomberg. In cadrul experimentelor realizate de Audi, divizie a grupului Volkswagen, masinile autonome pot decide singure cea mai buna solutie pentru luarea curbelor, in intrecerea cu soferii.
Pe acelasi subiect: